Vágólapra másolva!
Angliában karácsonykor sem pihennek a csapatok, az ünnepi időszakban is bajnoki fordulókat rendeznek, de nem csak a pályán, hanem a tárgyalóasztal mellett is zajlanak az események. A brit sportsajtót a közelgő átigazolási időszak legalább annyira foglalkoztatja, mint a soron következő mérkőzések, és az egyik fő témának továbbra is az Arsenal esetleges erősítése számít. Az Ágyúsok elsősorban a középpályára keresnek új játékosokat, és egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Zenit Szankt-Petyerszburg orosz futballistája, Andrej Arsavin végül az Emirates Stadiumban köt ki.

A 2008-ban kiváló teljesítményt nyújtott futballista, aki klubjával megnyerte az UEFA- és az európai Szuperkupát, válogatottjával pedig remekelt az Európa-bajnokságon, szinte biztosan távozik a Zenittől januárban, a szentpétervári egyesület elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy engedélyt adott a játékos ügynökének arra, hogy más klubokkal tárgyaljon. A Daily Mirror értesülései szerint a menedzser fel is vette a kapcsolatot az Arsenallal, azonban akad egy kis probléma: az orosz egyesület 20 millió eurót kér Arsavinért, márpedig Arsene Wengerre nem jellemző, hogy ilyen sokat fizetne egy játékosért.

Más kérdés, hogy ennél sokkal olcsóbban hasonló kaliberű futballistát aligha szerezhetnek meg a londoniak: egy másik kiszemeltjük, a liverpooli Xabi Alonso (akiért nyáron ajánlatot is tettek a listavezetőnek) is hasonló összegbe kerülne. Így aztán nem lehet kizárni, hogy az Arsenal ismét csak egy fiatalabb focistát szerződtet majd: a pletykák szerint a Stade Rennes kameruni középpályása, Stéphane Mbia lehet az egyik új szerzemény.

További átigazolási hírek
A Manchester City legújabb kiszemeltje a Villarreal középpályása, Marcos Senna. Az Atalanta a Celtic olasz középpályását, Massimo Donatit szeretné leigazolni. Az AS Monaco francia utánpótlás-válogatott támadója, Frédéric Nimani 2013-ig meghosszabbította szerződését. Az AC Milan a Bayer Leverkusen chilei középpályását, Arturo Vidalt figyeli.

www.infosport-focivilag.hu