Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten újabb fejezettel bővült az Adriano-dosszié, az Internazionale brazil csatárát José Mourinho hazaküldte az egyik edzésről. A hivatalos indoklás szerint sérülés miatt, azonban az olasz lapok váltig állították, hogy a támadó ittasan jelent meg a tréningen. A jól értesültek szerint a focista a napokban megint hazautazik Brazíliába, és idén már nem is tér vissza, sőt, elképzelhető, hogy többé már nem is kell felhúznia az Inter mezét.

A klub ugyanis megválna a problémás futballistától, akit az előző szezon második felében a Sao Paulónak adtak kölcsön. Adriano most szívesebben maradna Európában, a kérdés már csak az, hogy melyik egyesület tart igényt rá. A válasz pedig a Chelsea lehet.

A londoniak brazil mestere, Luiz Felipe Scolari ugyanis nagyra tartja honfitársát, és úgy véli, hogy helyrerázhatja Adrianót, a Chelsea-nek pedig csatárra lenne szüksége, hiszen jelenleg ezen a poszton csak Nicolas Anelka és Didier Drogba áll a csapat rendelkezésére. Ráadásul Drogba állítólag távozni szeretne a Stamford Bridge-ről, mégpedig éppen az Interbe, ahol korábbi edzője, José Mourinho dolgozik. Ezzel az Internél is tisztában vannak, és állítólag már készen is áll a terv a probléma megoldására: a milánóiak az olasz lapok szerint tízmillió fontot plusz Adrianót adnák cserébe Drogbáért. Ezzel a transzferrel mind a két fél jól járna - legalábbis papíron.

További átigazlási hírek:
Az Arsenal érdeklődik az AS Roma francia középhátvédje, Philippe Mexes iránt. Az amerikai Chivas USA középpályását, Sacha Kljestant az AS Monaco és a VfL Wolfsburg is kiszemelte. A Tottenham Hotspur fiatal walesi balhátvédjét, Gareth Bale-t adná a Middlesbrough-nak Stewart Downingért cserébe.

www.infosport-focivilag.hu