Vágólapra másolva!
A Manchester City  gyakorlatilag bármennyit hajlandó fizetni azért, hogy a téli átigazolási időszak végéig megszerezzen valakit a jelenkor legnagyobb futballsztárjai közül. Az angol klubot augusztusban felvásárló arab befektetési csoport kívánságlistáján Kaká, Messi, Torres, Eto'o, Villa és Cristiano Ronaldo neve is szerepel, Iker Casillasért pedig már meg is tette ajánlatát a Real Madridnak, ám a jelek szerint 150 millió euró sem elég ahhoz, hogy a spanyol kapus Manchesterbe szerződjön.

Az As című spanyol lap szerint ugyanis Casillas ragaszkodik a Real Madridhoz, noha az angol klub tulajdonosai (Abu Dhabi United Group for Development and Investment) évi nettó 13 millió eurós fizetéssel kecsegtetik, valamint azt is felajánlották neki, hogy maga határozhatja meg, meddig szóljon a szerződése. Az Európa-bajnok spanyol válogatott csapatkapitányának a Reallal 2017 nyaráig van érvényes megállapodása, és 2017 után is automatikusan az együttes tagja marad, ha az adott szezonban legalább 30-szor pályára lépett.

A Manchester City, amely az augusztusi tulajdonosváltás óta 185 millió eurót költött játékosvásárlásra, két hete Gianluigi Buffont próbálta elcsábítani 75 millió euróért a Juventustól, de az olasz klub tudatta, hogy a játékos nem eladó.

A City azonban nemcsak kapusokban gondolkodik, az Independent szerint a klub Robinho szeptemberi szerződtetése után egy újabb világsztár támadót is feltétlenül a soraiban akar tudni még januári átigazolási időszak vége előtt. Az elsőszámú célpont Kaká és Lionel Messi, őket Fernando Torres, Carlos Tevez, Samuel Eto'o, David Villa és az aranylabdás Cristiano Ronaldo követi a kívánságlistán.

A brit napilag úgy tudja, Mark Hughes vezetőedző is összeállított egy szerényebb névsort, ebben Roque Santa Cruz, Wayne Bridge, Lassana Diarra és Luisao neve szerepel, a tulajdonosok azonban úgy vélik, nagyratörő terveik megvalósításához elengedhetetlen egy-két igazi nagyágyú leigazolása.

A Manchester City 15 forduló után csak a 15. helyen áll a Premier League-ben.