Vágólapra másolva!
A közelgő átigazolási időszak várható transzferei között gyakran emlegetik, hogy az AC Milan Gennaro Gattuso sérülése miatt védekező középpályást szeretne igazolni, de az eddigi pletykákat a klubvezetés általában cáfolta.

Kapcsolatba hozták már a klubbal az AS Roma focistáját, Matteo Brighit, illetve a Napoli játékosát, Manuele Blasit is, ám az ő esetükben a másik egyesület mondott nemet, így továbbra is kérdéses, hogy a Milan kivel pótolná Gattusót. Híresztelésekben persze továbbra sincsen hiány, a legújabb pletyka például a jelenleg klub nélküli Stephen Appiaht jelöli meg a milánóiak kiszemeltjeként.

A ghánai futballista abból a szempontból mindenképpen ideális jelölt, hogy korábban éveket töltött el a Serie A-ban (játszott a Bresciában és a Juventusban is), ráadásul ingyen igazolható, hiszen nyár óta - amikor otthagyta a Fenerbahcét - nincsen csapata.

Egy dolog azonban igen csak problémássá teszi Appiah megszerzését: jelesül az a tény, hogy az olasz szabályok értelmében egy egyesület egy idény alatt csak két EU-n kívüli futballistát igazolhat le, márpedig a Milan ezt a kvótát már betöltötte Andrij Sevcsenko és Tabaré Viudez személyében.

Persze minden szabály alól ki lehet bújni, és a kiskaput ezúttal azt jelenthetné, ha egy másik klub "kisegíteni" a Milant azzal, hogy leigazolja Appiah-t, majd rögtön kölcsön is adja a rossoneróknek.

A Chievo állítólag bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó lenne erre a trükkre, de ez csak úgy működhet, ha a veronaiak még az év vége előtt szerződtetik Appiaht, hogy a focista ne egyetlen átigazolási időszak alatt váltson kétszer is csapatot.

Ez nem menne egyszerűen, így egy másik focista leigazolásának lehetősége is felmerült a Milannál: Carlo Ancelotti állítólag a Benfica görög középpályását, Konsztantinosz Katszuraniszt is szívesen látná a csapatában - őt viszont az UEFA-kupára nem lehetne nevezni, lévén a lisszaboniak színeiben már pályára lépett a jelenlegi kiírásban.

További átigazolási hírek:
Az Arsenalt a Newcastle United védőjével, Steven Taylorral hozták kapcsolatba. A Portsmouth jobbhátvédjét, Glen Johnsont a Liverpool vinné.

A Chelsea francia középpályása, Florent Malouda iránt a Bayern München érdeklődik. A Girondins Bordeaux focistáját, Gabriel Obertant a Sochaux szeretné megszerezni.

A Köln közel áll ahhoz, hogy leigazolja az izraeli Beitar Jerusalem ghánai középpályását, Derek Boatenget. A Hannover kapusát, Roberto Enkét a Hamburg csábítja.

A Hannover viszont a Wolfsburg lengyel középpályásával, Jacek Krzynówekkel erősítene. A Sevilla kiszemeltje az Olympique Marseille középpályása, Karim Ziani.

www.infosport-focivilag.hu