Vágólapra másolva!
Nagyon erős volt az e heti mezőny a szépségversenyünkbe pályázó gólok között, a "keretszűkítésnek" így olyan találatok estek áldozatul, mint Samir Nasri vagy Rafael da Silva gólja az Arsenal-Manchester United rangadón, de nem fért be a venezuelai Juan Fernando Arango látványos duplája sem a Mallorca-Bilbao spanyol bajnokiról sem. Megmutatjuk viszont Ronaldinho, Del Piero és Vucinic parádés gólját, sőt van magyar érdekeltség is, Tokody Tibor, valamint a női U17-es vébén remeklő Dzsenifer Marozsán révén. Nézze meg mind a tíz gólt, és szavazzon a legszebbre!

Már csak az etikett miatt is illik a tízes listát egy női futballistával kezdeni, ráadásul a magyar vonatkozást tekintve is az élre kívánkozik Dzsenifer Marozsán gólja, amelyet a német U17-es válogatott színeiben szerzett a Kanada elleni vb-negyeddöntőben.

Az egykori négyszeres válogatott középpályás, Marozsán János lánya a 4. és a 78. percben is bevette az észak-amerikaiak hálóját, mi az első gólját találtuk szebbnek, amikor egy remek csellel megszédítette az előtte álló védőt, aztán 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

190901outform.html400350


Tokody Tiborról sokaknak még mindig a Dunaferr ellen szerzett öngólja ugrik be elsőként, pedig annak a balszerencsék mozdulatnak már hét éve. A jelenleg a Győrt erősítő játékos, aki manapság többször jobbhátvédként szerepelt Egervári Sándor csapatában, egykori klubja ellen villant a Soproni Liga legutóbbi fordulójában, amikor a Szusza Ferenc-stadionban 25 méterről ágyúzott a jobb felsőbe.

190902outform.html400350


Nyolc nap alatt három gólt szerzett szabadrúgásból Alessandro Del Piero, a Juventus sztárja, aki előbb a Roma elleni rangadón csavart Doni kapujába, majd a Real Madrid elleni BL-meccsen vette be Casillas kapuját, végül a Chievo elleni bajnokin varázsolta a labdát a tőle megszokott módon a jobb pipába. Utóbbi találat ráadásul nemcsak azért volt különleges, mert a Zebrák ezzel szereztek vezetést Veronában, hanem azért is, mert Del Piero vasárnap ünnepelte 34. születésnapját.

190903outform.html400350


Ha már az olasz bajnokságnál és a mesterien elvégzett pontrúgásoknál tartunk, akkor ne feledkezzünk el a Laziót erősító Mauro Záratéről sem, aki a Siena ellen, 0-0-s állásnál küldte a labdát a bal pipába. Az argentin támadó bombaformában kezdte az idényt, az első öt fordulóban hat gólt szerzett, azóta azonban "csöndben volt", egészen a toszkán együttes elleni villanásig (az összefoglalóban 00:57-nél látható).

190904outform.html400350


Ha még nem unalmasak a precízen kivitelezett szabadrúgások, akkor érdemes megtekinteni Anders Due gólját is, aki az Aalborg-Villarreal találkozón esélyt sem hagyott a hárításra Diego Lópeznek, a spanyolok kapusának. Due csavarása nemcsak látványos, hanem fontos is volt, hiszen 1-2-es állásnál került rá sor, így az egyenlítést, és az ezzel együtt járó egy pontot jelentette a dánoknak.

190905outform.html400350


Tegyünk egy kitérőt Spanyolországba, ahol ugyan játszottak gólgazdabb meccset a Villarreal-Almería partinál, de Giuseppe Rossi találatánál nem láttunk szebbet. A Villarreal olasz légiósa úgy varrta be a labdát a bal ficakba, ahogy kevesen tudják, ráadásul mivel a gól az első percben született, így az egész meccset meghatározta ez a mozdulat.

190906outform.html400350


Az európai kupákban sem csak bekotort, bemákolt gólok születtek, erre kiváló példa a Werder-Panathinaikosz (0-3) BL-meccsen megcsodált Karagunisz-varázslat, a görögök középpályása egy bedobás után a 16-os csücskétől indította útjára a labdát, ami kifliszerűen kanyarodva a kétségbeesetten nyújtózó Wiese kapus mögött csapódott a hálóba (az összefoglalóban 00:52-nél látható).

190907outform.html400350


A Roma hosszú hetek botladozása után a Chelsea ellen talált magára, a Farkasok vezére ezúttal nem Francesco Totti, hanem a két gólt szerző Mirko Vucinic volt. A montenegrói csatár első gólja volt a szebb, amikor Brighi legurítása után nem állítgatott, nem tologatott, nem akart beszólózni a gólvonalig, szimplán belerúgott egy jó nagyot a labdába, és hogy milyen jól tette, azt a bal saroknál púpozódó háló bizonyította (00:15-nél nézhető meg az összefoglalóban).

190908outform.html400350


A Celtic ugyan nem tudott visszavágni a Manchester Unitednek az Old Traffordon elszenvedett 3-0-s vereségért, de a glasgow-i gárda egy döntetlenre jó volt odahaza a BL-címvédő ellen. A Celtic gólját az ausztrál Scott McDonald jegyezte, aki nagyon finom mozdulattal emelt a MU kapujába.

190909outform.html400350


A végére még egy igazi csemege: Ronaldinho bődületes nagy gólja a Milan-Braga UEFA-kupa-csörtéről. A brazilról sokan azt mondták, hogy Milánóban nem tud majd megújulni, ehhez képest jópár meccset megnyert már a piros-feketéknek, és bár kevesebb a trükk, és a védőket halomba döntő cselsorozat, mint amennyit a Barcában láthattunk tőle, de amíg ilyen gólokat szerez, addig a lombard főváros piros-fekete felében imádni fogják a mindig mosolygó aranylabdás bulikirályt.

190910outform.html400350


Az elmúlt héten Alessandro Del Piero brutális fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt.