Vágólapra másolva!
Izgalmas, de nem túl színvonalas mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé az Udinese a Reggina ellen az olasz kupában. A rendes játékidőben nem született gól, pedig a Reggina a 87. percben büntetőz jutott, azonban Halfredsson elhibázta. A hosszabbításban is hiába gyűrték egymást a felek, így jöhetett a büntetőpárbaj, amely végül a tizedik sorozatban dőlt a hazaiak javára.

Mivel az Udinesének az előkelő helyezés, a Regginának a kiesés elleni harc miatt a bajnokság fontosabb a kupánál, így mindkét gárda pihentett pár kulcsjátékost.

Nem mondhatni, hogy az egeket verdeste a színvonal, ráadásul az üresen ásítozó lelátók miatt amúgy is hangulattalan volt a meccs, de azért az első félidőben így is születhetett volna gól, az egyik oldalon azonban Motta bikázta fölé a labdát az ötösről, a vendégeknél pedig Sestu önzőzte el a helyzetet, amikor egy csapattársával együtt vezették a labdát az udinei kapusra.

A fordulás után Sánchez riogatott egy veszélyes szabadrúgásból, aztán Pasquale szédítette meg lövőcselekkel Sestut, de a lövést Marino kiütötte a léc alól. A 87. perben óriási lehetőséghez jutott a Reggina: Belardi és Rakic ütközése után a játékvezető kiállította a hazaiak kapusát, és büntetőt ítélt, Halfredsson azonban a kapu fölé vágta a labdát.

A hossszabbításban Quagliarellát is kiküldte Giannoccaro bíró egy durva becsúszás miatt, így a friuliak kilenc emberrel kezdték a büntetőpárbajt. Az első három párban nem hibáztak a játékosok, aztán Motta kihagyta, de a Reggio Calabria-iaktól Viola is, így az első öt-öt rúgó után nem dőlt el semmi.

Pasquale fölérúgott büntetője után a Reggina kiharcolhatta volna a továbbjutást, ám Halfredsson, ugyanúgy mint a rendes játékidőben, ezúttal is rontott. A két kapus bezzeg jól célzott, így kezdődött elölről a sorozat, Lukovic belőtte, Tognozzi azonban nem találta el a kaput, így 8-7-es összesítéssel az Udinese jutott a negyeddöntőbe.

Szintén ott van a nyolc között a Sampdoria és a Napoli is, mindkét gárda másodosztályú csapatot győzött le hazai pályán.

olasz kupa, nyolcaddöntő:
Udinese - Reggina 0-0 - büntetőkkel 8-7
piros lap:
Belardi (86., Udinese), Quagliarella (118. Udinese)

Sampdoria - Empoli (II. osztályú) 2-1 (2-0)
gól: Bonazzoli (31.), Fornaroli (45+1., 11-esből), illetve Lodi (62.)
piros lap: Dessena (35., Sampdoria)

Napoli - Salernitana (II.) 3-1 (2-0)
gól: Peccarisi (16., öngól), Piá (25.), Hamsik (53.), illetve Di Napoli (50.)
piros lap: Pestrin (92., Salernitana)