Vágólapra másolva!
A tragikus körülmények között elhunyt egykori Benfica-játékos Fehér Miklós húga, Fehér Orsolya előbb modellként lett ismert Portugáliában, manapság pedig egy tv-show műsorvezetője. Készített már interjút Simao Sabrosával, és - négy csinos (ex)modell műsorvezető-társával egyetemben - vendégül látta a televízióban Luis Figót és Cristiano Ronaldót.

A győri lány testvére tragédiája után egy évvel, 2005-ben döntött úgy, hogy Portugáliában kíván dolgozni. Az akkor még ismeretlen fiatal modell-lány később rendszeres szereplője lett címlapfotózásoknak, reklámforgatásoknak, divatbemutatóknak, a 2007-es portugál divathéten több híres tervező ruháját viselte.

A 2007-es májusi GQ Magazinnak is ő volt a címlapján, és a portugálok beválasztották a portugál FHM férfimagazin top 100-as listájába is, ahol az előkelő 56. helyet érte el - megelőzve többek között Cameron Diazt, Heidi Klumot vagy épp Kate Mosst.

"A sors fintora, hogy éppen ott lettem sikeres, ahol a testvérem meghalt. Eleinte nagyon nehéz volt, hiszen sokan kérdeztek Mikiről, bár tapintatlan szerencsére senki nem volt. Jártam már többször a Benfica stadionjában, ahol mindig lóg egy magyar zászló. Mivel a temetőbe nem tudok gyakran kimenni, az öcsém lisszaboni szobrát minden hónap 25-én felkeresem" - idézte Fehért a Sztarlexikon.hu.

Párja labdarúgó, az exbenficás Alexander Costa: "Remélem, ez a szerelem sokáig tart, bár egyelőre távkapcsolatban élünk, mivel a párom Németországban focizik. Boldog vagyok Portugáliában, akár szívesen letepelednék itt. Jól tettem, hogy ide költöztem, ráadásul itt közelebb érzem magamhoz Mikit, mint bárhol máshol."

Forrás: Maxim

A tévézés miatt a modellkarrier kissé háttérbe szorult

A Portugáliában csak Orsi Fehérként ismert lányt az egyik kereskedelmi tv-csatorna nemrég megkereste: "Nem voltam benne biztos, hogy alkalmas vagyok erre a munkára" - mesélte a Kisalföldnek. "Egy hírességekről szóló show-műsorhoz kerestek riportereket, s eleinte tartottam a feladattól. Aztán úgy döntöttem, belevágok, s március óta műsort vezetek. Nyilván így a modellkedés kissé háttérbe szorult most az életemben, de ezt egyáltalán nem bánom, mert nagyon élvezem az új munkámat."

Munkája révén nem egyszer megfordult már külföldön is, és szívesen beszélget híres labdarúgókkal. "Legutoljára Simao Sabrosával, Miki volt csapattársával, az Atlético Madrid jelenlegi játékosával beszélgettem. A téma egy olyan film volt, amelyben ő labdarúgást oktat gyerekeknek. A show vendége volt egyébként Cristiano Ronaldo és Luis Figo is. Utóbbival Bukarestben készítettük a felvételt, mert Figo ott hozott létre egy alapítványt. Érdekes élmény volt Romániába utazni. Ki tudja, egyszer talán majd épp Magyarországon kell forgatnunk. Lehet, erre nem is kell nagyon sokat várnom, hiszen 2009 őszén játszik Portugáliával világbajnoki selejtezőt a magyar válogatott."

Fama show öt szexis műsorvezetővel


Orsi - folytatta a Kisalföldnek adott nyilatkozatában - nem egyedüli házigazdája a shownak. "Öten vezetjük a műsort, mindannyian modellként lettünk ismertebbek" - mesélte, hozzátéve, hogy mára egyre tökéletesebben beszél portugálul. "Egy másik országból érkezőnek van, hogy a dupláját kell teljesítenie, hogy befogadják. Nekem megvolt ehhez a kitartásom, noha azelőtt még nem dolgoztam tévében."

A csinos műsorvezető-modell szerint a visszajelzések nagyon pozitívak, s bár nagyon élvezi a munkát, azért iszonyúan fárasztónak tartja. "Ezért is jön jókor egy kis pihenő, ha tehetem, ilyenkor hazalátogatok a szüleimhez. A karácsonyi ünnepeket újra Győrben, velük szeretném tölteni."