Vágólapra másolva!
Az intenzív havazás miatt elképzelhető, hogy elhalasztják a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában kedden esedékes BATE Boriszov-Real Madrid összecsapást.

Az AS című madridi napilap a fehérorosz sportcsatornára hivatkozva azt írta, hogy a Dinamo-stadion gyepszőnyegét vastag hótakaró borítja.

A pályamunkások ugyan mindent elkövetnek a játéktér megtisztításáért, ám ront a helyzeten, hogy a talaj keményre fagyott.

Jelenleg mínusz tíz fok van, s az előrejelzések szerint legkorábban szerdára javul egy keveset az idő, így elképzelhető, hogy egy későbbi időpontban kerül sor a spanyol sztárcsapat fehéroroszországi vendégjátékára.

Ha mégis lesz meccs, a Real Madridnak nem elég, ha nyer a BATE Boriszov vendégeként, a kilencszeres győztes spanyoloknak az is kellene, hogy a már továbbjutott Juventus pontot vagy pontokat raboljon az európai Szuperkupa-győztes Zenittől.

Több csapatnak viszont komoly esélye van arra, hogy biztosítsa helyét a legjobb 16 között. Az E csoportban a címvédő Manchester United a Villarreal otthonába látogat. Mindkét csapat nyolc pontot szerzett eddig, egy békés döntetlen mindkettőnek elég lenne a továbblépéshez.

Az F csoportban az ugyancsak nyolcpontos Olympique Lyonnak és Bayern Münchennek szintén nyolcaddöntőt érne egy-egy keddi döntetlen a Fiorentina, illetve a Steaua Bucuresti ellen. Amennyiben viszont az olasz csapat győzne a francia együttes ellen, még lenne számolgatni való az utolsó fordulóban.

A G csoportban az angol bajnokságban gyengélkedő Arsenalnak a Dinamo Kijev elleni győzelem biztos továbbjutást eredményezne, ukrán siker viszont nyílttá tenné a zárófordulót, főleg, ha a Porto nem győzne a Fenerbahce otthonában.

A keddi BL-program:
E csoport:
Aalborg BK (dán) - Celtic (skót) 20.45
Villarreal (spanyol) - Manchester United (angol) 20.45

F csoport:
Bayern München (német) - Steaua Bucuresti (román) 20.45
Fiorentina (olasz) - Olympique Lyon (francia) 20.45

G csoport:
Fenerbahce (török) - FC Porto (portugál) 20.45
Arsenal (angol) - Dinamo Kijev (ukrán) 20.45

H csoport:
Zenit (orosz) - Juventus (olasz) 18.30
BATE Boriszov (fehérorosz) - Real Madrid (spanyol) 20.45 (?)

A szerdai program:
A csoport:
Girondins Bordeaux (francia) - Chelsea (angol) 20.45
CFR Cluj (román) - AS Roma (olasz) 20.45

B csoport:
Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) - Werder Bremen (német) 20.45
Internazionale (olasz) - Panathinaikosz (görög) 20.45

C csoport:
Sporting Lisboa (portugál) - FC Barcelona (spanyol) 20.45
Sahtar Donyeck (ukrán) - FC Basel (svájci) 20.45

D csoport:
Atlético Madrid (spanyol) - PSV Eindhoven (holland) 20.45
FC Liverpool (angol) - Olympique Marseille (francia) 20.45