Vágólapra másolva!
A címvédő Tottenham 4-2-re nyert a Liverpool ellen az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében, és ezzel búcsúztatta a nemrég a bajnokságban is legyőzött Mersey-parti gárdát. A Sunderland Fülöp Mártonnal a kapuban szenvedett vereséget, a Fekete Macskák odahaza kaptak ki 2-1-re a Blackburntől. A Chelsea sem élte túl a negyedik kört, a Kékek meglepetésre büntetőkkel búcsúztak a másodosztályú Burnley ellen.

A White Hart Lane-en fellépő mindkét gárdából hiányoztak nagy nevek, a londoniaktól például Ledley King, Jonathan Woodgate, David Bentley, Jermaine Jenas, Luka Modric és Darren Bent, míg a Vörösöktől Rafa Benítez csak Daniel Aggert hagyta benn a West Bromot legyőző csapatból, nem volt sem Pepe Reina, sem Jamie Carragher, sem Steven Gerrard, sem Robbie Keane. Gulácsi Péter viszont leült a kispadra, és érdekesség, hogy a Pool kezdőjében nem szerepelt angol játékos.

Jobban játszott a találkozó elején a Tottenham, Bale beadása után Lennon remek átvétellel hozta magát helyzetbe, de lövését az önfeláldozóan bevetődő Agger hasa blokkolta. A 38. percben aztán már nem volt, aki megmentse a Poolt, Campbell erőszakon benntartotta a labdát Hyypiä mellett, aztán beadott, Pavljucsenko pedig 11 méterről Cavalieri lábai között lőtt a hálóba.

Szinte a középkezdés után növehette volna előnyét a Spurs, O'Hara azonban ziccerben a brazil kapusba püfölte a labdát. A 42. percben így is jött a második csapás, egy előrevágott labdánál a kapuból kifutó Cavalieri és Dossena egymásnak ütközött, Campbell pedig nevető harmadikként a hálóig gyalogolhatott. Sőt, a szünet előtt harmadszor is kapitulált a vendégvédelem, Lennon beadása teljesen üresen találta Campbellt, akinek fejesénél a jobb kapufa is besegített.

A második félidőre egy feltüzelt Liverpool jött ki, amely gyorsan szépíteni tudott, a francia Plessis Babel szöglete után használta ki a Tottenham-védelem és Gomes kapus tesze-toszaságát. Mielőtt azonban vérszemet kaptak volna a Vörösök, visszaállította a háromgólos különbséget a Spurs, Zokora beadása Hyypiän megpattanva pont jó lett Pavljucsenkónak, aki közelről bepöckölte a labdát.

Gomes újabb rossz kijövetele után Hyypiä 4-2-re alakította az állást, de a hátralévő időben csak azért volt izgulnivaló, mert Gomes eszméletlenül terült el a földön a Degennel történt ütközés után, szerencsére a meccs után kiderült, hogy a hordágyon levitt portásnak nincs komolyabb baja.

Megleptésre a Chelsea is kiesett, a Kékeket a Championship ötödik helyén tanyázó Burnley ejtette ki büntetőkkel. A Burnleyt Londonba elkísérő 6000 (!) drukker azt láthatta, hogy kedvenceik bátran kezdtek a Stamford Bridge-en, de ez csak labdabirtoklásban mutatkozott meg.

A Chelsea viszont helyzetig is eljutott, Bridge centikkel tüzelt a kapu mellé, aztán Jensen kapus ért kézzel a labdához a 16-oson kívül, de Stroud játékvezető nem látott okot, hogy közbeavatkozzon. A megsérült Bridge helyére érkező Lampard gyorsan megvillant, gólpasszt adott a két védőt faképnél hagyó Drognának, aki az áprilisi BL-elődöntő óta először volt eredményes klubjában.

Kalou és Ivanovic is közel járt ahhoz, hogy megszerezze a megnyugtató második gólt, de előbbit Jensen bravúrja, utóbbit a léc akadályozta meg ebbéli törekvésében. A második félidőben még inkább felbátorodott a Burnley, és ez egyenlítést ért, Akinbiyi vert be egy kipattanót.

Forrás: AFP

Lampard nem véletlenül fogja a fejét, a Chelsea legutóbbi öt büntetőpárbaját elbukta

A rendes játékidőben nem született döntés, jöhetett a hosszabbítás, amelyben Lampard gólt szerzett, de hiába, mert lesről tette, Alex és Kalou pedig egy-egy ziccer elrontásával járult hozzá a dráma fokozásához, a döntés a büntetőkre maradt. Az első öt párban mindkét csapat egyet-egyet hibázott, a folytatásban viszont Obi Mikel lába remegett meg először, így a Burnley jutott a nyolc közé.

angol Ligakupa, negyedik forduló:
Tottenham Hotspur - Liverpool 4-2 (3-0)
gól:
Pavljucsenko (38., 52.), F. Campbell (42., 45.), illetve Plessis (49.), Hyypiä (63.)

Sunderland - Blackburn Rovers 1-2 (0-0)
gól: K. Jones (71.), illetve Santa Cruz (65.), Bardsley (70., öngól)

Chelsea - Burnley 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) - büntetőkkel 4-5
gól:
Drogba (27.), illetve Akinbiyi (69.)
piros lap: Caldwell (116., Burnley)