Élő:
Vágólapra másolva!
A szezon elején még úgy tűnt, hogy az Inter brazil támadója, Adriano "jó útra tért", hiszen a tavasszal a Sao Paulónak kölcsönadott támadó Milánóba visszatérve beverekedte magát a gárda kezdő tizenegyébe. A csatár mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában betalált, azonban a békés időszak nem tartott sokáig, és a klub szakvezetője, José Mourinho nem nagyon tolerálta Adriano nem megfelelő viselkedését. Miután kiderült, hogy a focista késő éjszakába nyúlóan bulizott, Mourinho kitette őt az első csapat keretéből.

A szakember szerint ugyan nyitott az út a játékos számára a csapatba, azonban a hírek szerint Adriano inkább a távozáson gondolkodik. Ennek megfelelően máris kapcsolatba hozták a Manchester Cityvel, amely a nyáron is érdeklődött a támadó iránt, de akkor a transzfer nem valósult meg - most viszont akár már januárban nyélbe üthetik az üzletet, amennyiben az angol klub ajánlata megfelelő az Internek.

A manchesteri gárda már csak azért is vonzó lehet Adriano számára, mert a Citynél jelenleg három brazil focista is szerepel, akik közül Elanót és Robinhót a támadó jól ismeri a válogatottból.

Az egyik olasz sportlapban azonban egy ennél sokkal érdekesebb variáció is napvilágot látott, amely szerint Adriano a másik milánói együttesben, az AC Milanban szeretné folytatni pályafutását.

A rossoneróknál szintén jó néhány brazil focista keresi a kenyerét, és az egyesület legújabb koncepciójába is beleillene egy sztárigazolás - más kérdés, hogy az Inter aligha engedné el a városi riválishoz a támadót.

Egyes pletykák szerint Adriano még arra is hajlandó lenne, hogy kivárja szerződésének lejártát, és azt követően ingyen igazolna a Milanba - ennek a valószínűségét azonban erősen csökkenti, hogy kontraktusa 2010-ig érvényes.

További átigazolási hírek:
A Palermo a Hajduk Split horvát csatárával, Nikola Kaliniccsal erősítene. Az Udinese kiszemeltje az argentin Racing Club 18 éves középpályása, Franco Zuculini.

A Bayern München fiatal játékosa, Toni Kroos iránt a VfB Stuttgart érdeklődik. A Besiktas JK argentin középpályását, Matías Delgadót a Lazio vinné.

Az Olympique Marseille kiszemeltje az Olympique Lyon brazil csatára, Fred.

www.infosport-focivilag.hu