Vágólapra másolva!
Egy kisebb hullámvölgyet követően a Juventus ismét remekül szerepel a szezonban, a torinói együttes a legutóbbi hét tétmérkőzését - közte öt bajnokit és két BL-találkozót - egyaránt megnyerte. Pedig a csapat mesterének, Claudio Ranierinek nincsen sok alternatívája a csatársorban, elvégre David Trezeguet sérülését követően csak három támadója maradt, akik közül általában Alessandro del Piero és Amauri kezd, míg Vincenzo Iaquinta többnyire a kispadon kap helyet.

Del Piero és Amauri teljesítményére nem lehet panasz, azonban a klubnál úgy vélik, hogy legkésőbb jövő nyáron szükség lenne egy újabb csatár leigazolására, és a legújabb hírek szerint a torinóiak kiszemeltje nem más, mint a Villarreal CF olasz támadója, Giuseppe Rossi.

A fiatal csatár érdekes karriert járt be, hiszen az Egyesült Államokban született, de az AC Parmában kezdte pályafutását, ahonnan már 17 évesen elcsábította a Manchester United. A Vörös Ördögöknél azonban nem tudta beverekedni magát a felnőtt csapat keretébe, így kölcsönbe visszakerült a pármaiakhoz, ahol viszont fél szezon alatt kilenc találatot ért el, és ezt követően vette meg a Villarreal CF.

Giuseppe a spanyol bajnokságban eredményesen játszik, olyannyira, hogy már az olasz nagyválogatottban is bemutatkozhatott. A focista szívesen visszatérne a Serie A-ba, szerződése azonban 2013-ig köti a hispán gárdához, és a kontraktusában lévő kivásárlási záradék 45 millió euróra rúg, vagyis leigazolása nem tűnik olcsó mulatságnak. A Juve sportigazgatója, Alessio Secco mindenesetre máris felvette a kapcsolatot a Villarreal vezetőségével annak érdekében, hogy jövő nyáron nyélbe üthessék az üzletet.

A Juventusnak 1982 és 85 között volt már egy Rossi nevű csatára, a világbajnok Paolo akkor bajnokságot, olasz kupát, UEFA-kupát, és BEK-et nyert a torinói gárdával.

A Stoke City a Southampton FC középpályásával, Andrew Surmannel erősítene. A VfL Wolfsburg meghosszabbítaná védőjének, Alexander Madlungnak a szerződését.

A Bayer Leverkusen középpályását, Simon Rolfest a Hamburger SV és a Villarreal CF is csábítja. Az FC Internazionale argentin csatárát, Julio Cruzt az FC Barcelona is kiszemelte.

A Torino kapusa, Matteo Sereni 2011-ig meghosszabbította szerződését. A Sporting Gijón középpályása, Sergio Matabuena is új kontraktust írt alá, amely 2011-ig érvényes.

Az RC Deportivo kanadai középpályását, Julian de Guzmant a Bolton Wanderers és a Middlesbrough FC is csábítja. A Werder Bremen elefántcsontparti támadóját, Boubacar Sanogót az Eintracht Frankfurt vinné. A VfB Stuttgart középpályása, Thomas Hitzlsperger iránt az AS Roma és a Lazio is érdeklődik.