Vágólapra másolva!
A Bayern München háza táján továbbra is Lukas Podolski jelenti az egyik beszédtémát: a német válogatott támadó két évvel ezelőtti leigazolása óta nem találja a helyét a bajoroknál, és teljesítménye messze elmarad attól, amit a klubnál vártak tőle.

Így aztán a csatár többnyire csak a kispadon kap helyet Miroslav Klose és Luca Toni mögött, sőt, előfordult, hogy akkor is csereként állt be, amikor az olasz futballista sérült volt. Podolski ugyanakkor úgy vélte, hogy túlságosan is kevés lehetőséget kap, és elégedetlenségének hangot is adott, ami nem növelte a népszerűségét a vezetőség körében.

A focista többször is kijelentette, hogy erősen gondolkozik a távozásán, mire a müncheniek azzal válaszoltak, hogy szerződése 2010-ig köti az egyesülethez - ugyanakkor a hírek szerint valóban komolyan felmerült az eladásának lehetősége.

Érdeklődőben persze nincsen hiány, Podolskit kapcsolatba hozták már a Manchester Cityvel és az AS Romával is, a legújabb hírek szerint azonban a Bayern egy olyan transzferben gondolkozik, amelynek során rögtön meg is kapná a támadó helyettesét - aki nem lenne más, mint a Fiorentina román focistája, Adrian Mutu.

A Violák őt a nyáron kis híján eladták az AS Romának, ám az ügylet az utolsó pillanatban meghiúsult, ám a játékos eddig ebben a szezonban korántsem futballozik olyan eredményesen, mint az előző években - ráadásul Alberto Gilardino személyében a firenzeieknek megvan az új gólvágójuk.

Az olasz Tuttosport értesülései szerint a lila-fehér egyesület sportigazgatója, Pantaleo Corvino azon ügyködik, hogy nyélbe üsse a Bayernnel a Podolski-Mutu cserét: a két klub még Luca Toni eladása óta jó kapcsolatban van egymással, így a transzfer korántsem elképzelhetetlen.

A TSG Hoffenheim védője, Matthias Jaissle 2011-ig meghosszabbította szerződését. A Hertha BSC szerb támadóját, Marko Pantelicet a Portsmouth FC is vinné.

A VfB Stuttgart csatárát, Mario Gomezt a Liverpool FC-vel is kapcsolatba hozták. A Juventus FC figyeli az FC Schalke 04 balhátvédjét, Christian Pandert.

A Sporting CP középpályása, Miguel Veloso iránt a Fiorentina érdeklődik. Az Olympique Lyon visszacsábítaná az FC Barcelona balhátvédjét, Eric Abidalt.

www.infosport-focivilag.hu