Vágólapra másolva!
A Chelsea FC ugyan jelenleg vezeti a Premier League küzdelmeit, de Luiz Felipe Scolari mester csapata ebben a szezonban a BL-ben és a Ligakupában is szenvedett már kínos vereséget. A trénernek a védelemben és a középpályán klasszisok egész sora áll a rendelkezésére, ám a csatársorban már sokkal korlátozottabbak a lehetőségei, hiszen a klasszikus középcsatár szerepkörére csak két jelöltje van: Nicolas Anelka és Didier Drogba.

Utóbbi viszont csak nemrég épült fel sérüléséből, ráadásul a Ligakupában történt események miatt (a focista visszadobott a lelátóra egy feléje hajított pénzérmét) valószínűleg eltiltás vár rá.

Nem csoda, hogy Scolari többször is hangsúlyozta: januárban mindenképpen szeretne még egy támadót szerződtetni, és a zuhanyhíradóban már több futballistával is kapcsolatba hozták a londoniakat Luís Fabianóval kezdve egészen Ronaldóig.

A leggyakrabban azonban a Tottenham Hotspur fiatal játékosának, Giovani dos Santosnak a neve merült fel. A brazil származású, ám mexikói válogatott csatár a nyáron érkezett a White Hart Lane-re az FC Barcelonától (a Chelsea állítólag már akkor is szerette volna megszerezni), és amíg Juande Ramos volt a csapat mestere, addig rendszeresen játéklehetőséget is kapott - azonban nem futballozott valami jól, és Harry Redknapp keze alatt még egyetlen percet sem töltött a pályán.

A Spurs állítólag megválna tőle januárban, Scolari pedig szívesen látná őt a csapatában: Giovani tovább növelhetné a portugál nyelvű futballisták számát a Stamford Bridge-en, és ismét együtt focizhatna volt barcelonai klubtársaival, Juliano Bellettivel és Decóval. A Tottenham a nyáron hatmillió eurót fizetett érte, és valószínűleg szeretne pozitívan kijönni az ügyletből, de a Giovani még így is viszonylag olcsó vételnek számítana a Chelsea-nek.

További átigazolási hírek:
A Red Bull Salzburg osztrák csatárát, Marc Jankót a Bayer Leverkusennel hozták kapcsolatba. Az Eintracht Frankfurt védője, Patrick Ochs iránt a Borussia Dortmund érdeklődik. A Tottenham Hotspur brazil balhátvédjét, Gilbertót a Werder Bremen csábítaná vissza a Bundesligába.

A Real Madridot a CSZKA Moszkva brazil csatárával, Vágner Love-val is kapcsolatba hozták. Az Atlético Madrid argentin kapusa, Leo Franco hamarosan meghosszabbíthatja szerződését. A Liverpool FC mellőzött jobbszélsője, Jermaine Pennant a Blackburn Roversben köthet ki. A Lille OSC francia utánpótlás-válogatott védőjét, Adel Ramit a Sunderland AFC vinné.

www.infosport-focivilag.hu