Vágólapra másolva!
A Soproni Ligában szereplő ZTE FC labdarúgócsapatának vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Supka Attila vezetőedzővel. Erről a klub honlapja számolt be. A kék-fehérek új szakvezetőjét napokon belül megnevezik a vezetők. A ZTE FC tíz forduló után 11 ponttal a 13. helyen áll a bajnokságban.

"A váltást a vezetők kezdeményezték, én pedig tudomásul vettem a döntésüket" - mondta Supka Attila. "A lehetőségek alapján állhatna előrébb is a csapat, de sajnos több játékos hozzáállásával is gondok voltak. Az edzéseket én vezettem, a kezdő tizenegy összeállításába sem szólt bele senki, de a keret kialakításához kevesebb közöm volt, sajnos akadtak olyan futballisták, akiket, ha én dönthetek, nem igazolunk le. A szezon elején az újak közül többen nem is voltak megfelelő állapotban, így nem lehetett őket normálisan beépíteni az együttesbe. Úgy tudnám jellemezni a helyzetet, hogy kaptam egy kosár almát, amelyből megpróbáltam kiválogatni a kevésbé férgeseket."

Supka szerint a magyar futballban az a legnagyobb gond, hogy az alkalmatlan játékosokat sem küldik el a csapatoktól.

"Nálunk nem működik az, ami külföldön, hogy, ha valaki gyenge, vagy a mentalitása nem megfelelő, akkor elküldik a klubtól. Amikor a vezetőknek jeleztem, hogy külföldi minták alapján min kellene változtatni, azt a választ kaptam, hogy igazam van, de amit szeretnék, az Magyarországon nem valósítható meg. Ettől függetlenül állhatnánk sokkal előrébb is, hiszen kis szerencsével szerezhettünk volna öt-hat ponttal többet és akkor senki sem beszélne semmilyen válságról, pedig a problémák, akkor is jelen lennének."

"Voltak problémáink, ez kétségtelen, de annál több beleszólása volt Supka Attilának a keret kialakításába, mint amit a nyilatkozata sugall" - mondta Dézsi Attila ügyvezető igazgató. "A csapatnak sokkal eredményesebbnek kellene lennie, abban, hogy ez nem így alakult, közös a felelősségünk. Keressük a megfelelő utódot, bízunk benne, hogy két-három napon belül bemutathatjuk az új edzőt. Magyar szakembert szeretnénk szerződtetni a csapat élére."

Az eddigi edzőváltások a Soproni Ligában:
augusztus 18., FC Fehérvár:
Disztl László helyett Varga István
október 2., Diósgyőri VTK: Vágó Attila helyett Sisa Tibor
október 9., ZTE FC: Supka Attila helyett?