Vágólapra másolva!
A Liverpool FC ebben a szezonban végre úgy szerepel a Premier League-ben, ahogy a szurkolói jogosan elvárják: kedvenceik komolyan versenyben lehetnek a bajnoki címért. A gárda veretlen a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában is megnyerte mind a két mérkőzését. Az együttesben rendszeresen szerepel a spanyol középpályás, Xabi Alonso is, pedig a futballista a nyáron kis híján távozott Liverpoolból.

A friss Európa-bajnok közel állt ahhoz, hogy a Juventushoz igazoljon, ám Rafa Beníteznek végül sikerült maradásra bírnia, és Alonso eddig az idény során alapembernek számít a Vörösöknél, a gárda hét bajnokijából haton ott volt a kezdő tizenegyben.

Ennek ellenére a spanyol lapok szerint a futballista az idény végén mégis elhagyja az Anfieldet, és hazatér Spanyolországba - mégpedig az FC Barcelonába.

A katalán együttesnél ugyanis a védekező középpályások közül az elefántcsontparti Yaya Touré a kevesebb játéklehetőség miatt távozni szeretne, és ha valóban búcsút int a Camp Nounak, akkor a csapat mestere, Josep Guardiola Alonsóval szeretné őt pótolni.

A baszk futballista iránt a Barca már a nyáron is érdeklődött, de akkor nem fordult komolyra a dolog, most viszont akár ez is megtörténhet. Xabi Alonso számára már csak azért is vonzó lehet az FC Barcelona ajánlata, mert édesapja, Miguel Ángel "Perico" Alonso 1982 és 1985 között szintén volt a katalán egyesület futballistája.

További átigazolási hírek:
Az FC Internazionalét a Manchester City brazil középpályásával, Elanóval hozták kapcsolatba. A Tottenham Hotspur a CSZKA Moszkva brazil csatárát, Vágner Love-ot csábítja.

A West Ham United svájci focistája, Valon Behrami iránt az AS Roma érdeklődik. Az FC Barcelona megkezdte a tárgyalásokat a szerződéshosszabbításról fiatal középpályásával, Sergio Busquetsszel.

A portugál Sporting CP védőjét, Tonelt a Lazio figyeli.

www.infosport-focivilag.hu