Vágólapra másolva!
A Real Madrid 3-2-es vereséget szenvedett a harmadosztályú Real Unión ellen a spanyol Király-kupában a legjobb 32 között rendezett párharc első felvonásán. A mérkőzés 13. percében ijesztő jelenet játszódott le, amikor a madridiak középpályása, Ruben De la Red ájultan rogyott össze a pályán, szerencsére a játékos később magához tért, és saját lábán ment be a kórházba, ahol kiderült, hogy túlterhelés okozta a rosszullétet.

A harmadosztályú Real Unión ellen Bernd Schuster jópár sztárját pihentette, de azért a Dudek, Salgado, Heinze, Metzelder, Marcelo, Diarra, De la Red, Drenthe, Guti, Higuaín, Saviola kezdőre talán erős lenne a tartalékos szót használni.

Mégis korán hátrányba került a Real, Domínguez könnyedén faképnél hagyta Salgadót, aztán Dudek mellett a rövid sarokba passzolt. Higuaín gyorsan egyenlíthetett volna, de ami nem sikerült neki fejjel, az a 10. percben összejött lábbal, Guti remek passza után mattolta Otermin kapust.

A 13. percben aztán ijesztő jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők, De la Red ugyanis ájultan rogyott össze, az orvosok egyből segítségére siettek, később magához is tért, de Schusternek le kellett cserélnie. A meccs után egy közeli kórházban kivizsgálták a játékost, és kiderült, hogy a túlterheltség, valamint az alacsony vérnyomás okozta a rosszullétet nála.


A meccs góljai

A madridiak még De la Red jelenete miatt sokkhatás alatt lehettek, a hazaiak ugyanis ismét visszavették a vezetést, Aguirre szerezte meg a labdát Metzeldertől, elment a jobboldalon, a beadását pedig ismét Domínguez küldte a kapuba, ezúttal fejjel. A fordulás után aztán megint visszajött a meccsbe a királyi gárda, egy szöglet után Saviolához került a labda, aki szépen lőtt ballal a jobb felsőbe.

A 63. percben azonban ismét összehozott egy gól a Real-védelem, Aguirre lapos beadását Heinze és Metzelder is elnézte, így Goikoetxeának nem volt nehéz dolga a hálóba passzolnia. És bár Sneijder szabadrúgása után Higuaín harmadszor is egalizált, Heinze lesen volt, így maradt a 3-2-es hazai diadal, a két hét múlva esedékes visszavágón persze így is könnyedén kiharcolhatja a továbbjutást a Real, ha Schuster addig rendbeszedi kicsit a védelmet.

spanyol Király-kupa, a 16 közé jutásért, első mérkőzés:
Real Unión (III. osztályú) - Real Madrid 3-2 (2-1)
gól:
Domínguez (2., 19.), Goikoetxea (63.), illetve Híguain (10.), Saviola (53.)

Csúnyán leégett a Villarreal a kupábanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20081029-a-bundesliga-a-premier-league-es-a-serie-a-eredmenyei.html?pIdx=3