Vágólapra másolva!
Sokak szerint Zlatan Ibrahimovic nemhogy a hét, de talán az esztendő legszebb gólját szerezte, mi azonban vettük a bátorságot és körülnéztünk, hátha találunk olyan találatot az elmúlt hétről, amely felveszi a versenyt az Inter-csatár remekbe szabott sarkazásával. Hogy csak a kilences toplistánkról párat említsünk, Steven Gerrard és Thierry Henry egy-egy bombagóllal próbálja meg lepipálni a svéd támadót, Sergio Agüero igazi csatármunkás befejezéssel, míg Mikael Forsell fordulásos gyöngyszemmel próbálja élre lőni magát. Szavazzanak és döntsenek arról, ki lőtte az elmúlt 168 óra legparádésabb gólját!

Zlatan Ibrahimovicot nagyon sok szurkoló - pökhendi nyilatkozatai és a pályán és azon kívül bemutatott flegmázásai miatt - nem igazán kedveli, ám azt mindenki, a játékának a csodálói és az ellendrukkerei is elismerik, hogy a bosnyák származású svéd csatár egy született futballzseni.

Mindezt ismét bizonyította az Inter-Bologna (2-1) bajnokin, a San Siróban ő szerezte a címvédő első gólját - a védőjét megelőzve, háttal a kapunak, sarokkal, villámgyors reakcióidővel.

188801outform.html400350


A magyaros rangadón, a Dortmund-Hannover (1-1) Bundesliga-meccsen Hajnal Tamás csapata Huszti Szabolcséval nézett farkasszemet. A két középpályás a múlt héten különpárbajt vívott gólszépségversenyünkben, és olvasóink alig tudtak dönteni, hogy melyikőjük bombája volt szebb. Ezúttal a két válogatott játékos nem talált be, Nelson Haedo Valdez és Mikael Forsell azonban gondoskodott arról, hogy ezúttal is gyönyörködhessenek a két klub fanatikusai s persze a semleges nézők is - előbbi egy lefordulás után ballal lőtt felső kapufás gólt, míg utóbbi ballal levett egy jobb oldali beadást, majd jobb lábbal, fordulásból vágta a labdát a hálóba.


Valdez gólja tetszett188802outform.html400350

Forsell gólja volt a legszebb 188803outform.html400350


A liverpooli Steven Gerrard a Vörösök harmadik gólját szerezte távolról a PSV elleni BL-meccsen, aki a bombákat szereti, annak biztosan tetszik az Anfied Road-i félisten óriási lökete.

188804outform.html400350


A VfB Stuttgart-Cserno More Várna UEFA-kupa-összecsapáson a 79. percben Georgij Iliev már a második vendéggólt lőtte (a videón 00:35-nél látható), s nem is akármilyet - cimbalomszögből csavarta el a labdát Lehmann kapus mellett. Az persze más kérdés, hogy végül a német gárda remek hajrával ki tudott egyenlíteni...

188805outform.html400350


Az Atlético-Marseille BL-mérkőzésen (2-1) az argentin Sergio Agüero nem hagyta sokáig izgulni a madridi szurkolókat, hiszen már a negyedik percben betalált. Ahogy átvette a labdát, majd elegánsan befejezte az akciót, azt csak egy Maradona-utód tudja ilyen precízen végrehajtani. Őt is - Messivel, Riquelmével s még néhány dél-amerikai sztárral karöltve - az isteni Diego egyik lehetséges trónörökösének tartják.

188806outform.html400350


A spanyol fővárosiak eléggé elfáradhattak a kupameccsen, mivel a hét végi fordulóban egy hatost kaptak az FC Barcelonától. Ha pozitívumot keresnek az Atlético drukkerei, akkor csakis Maxi Rodriguez 3-0-s hazai vezetésnél lőtt 28 méteres bombája juthat az eszükbe.

188807outform.html400350


Ugyanezen a meccsen a kegyelemdöfést Thierry Henry adta meg a Madridnak, aki tőle szokatlan módon távolról volt eredményes: egy ötpasszos Barca-támadás végén villámgyorsan reagálva, érdekes mozdulattal küldte meg a labdát, így nem mindennapi góllal sikerült megörvendeztetnie a mostanság egyre boldogabb katalán fociszerelmeseket.

188808outform.html400350


Javier Garrido
szabadrúgásból, ballal pazarul tekert a jobb felsőbe, a Manchester City spanyol bekkjének mégsem volt oka túl sokáig örülni, mivel a Liverpool idegenben, 2-0-ról is fordítani tudott a duplázó Fernando Torres vezérletével.

188809outform.html400350


Ahogy azt már fentebb említettük, a múlt héten Hajnal és Huszti óriási csatát vívott gólszépségversenyünkben, s a hétfő késő délutáni állás szerint utóbbi játékos, azaz a Hannover légiósa győzött egy olyasmi találattal, amilyet Garrido is szerzett. Íme, a gól: