Vágólapra másolva!
A Real Madrid hátvédgondjairól sokat lehetett hallani az utóbbi időben, és az, hogy a királyi gárda a hírek szerint középső védőt szeretne igazolni legkésőbb a jövő nyáron, azt valószínűsíti, hogy a klub nem kíván szerződést hosszabbítani aranylabdás focistájával, Fabio Cannavaróval.

Az olasz bekk szeptemberben már 35. életévét töltötte be, és kontraktusa az idény végeztével lejár a madridi egyesületnél, így aztán egyre több pletykát lehet hallani arról, hogy a focista távozik a Realtól. Márpedig ha valóban otthagyja a spanyol klubot, akkor állítólag csak egyetlen egyesület jöhet szóba: a Napoli.

Cannavaro ugyanis Nápolyban született, és a délolasz gárdánál kezdte pályafutását. Itt mutatkozott be a felnőttek között még 1993 márciusában, de csak két szezonon keresztül focizott nevelőegyesületében, hiszen a hatalmas tehetségnek tartott hátvédet 1995 nyarán elcsábította az akkoriban élklubnak számító AC Parma.

A védő azóta fantasztikus karriert futott be, amelynek csúcspontja alighanem a 2006-os világbajnoki cím, illetve az Aranylabda, azonban mindig is hangsúlyozta: pályafutását majd a Napoliban szeretné befejezni. Amíg a nápolyi gárda az alacsonyabb osztályokban szenvedett, ennek nem volt túl nagy valószínűsége, ám a klub immár ismét ott van a Serie A-ban, ráadásul kifejezetten jól szerepel, így megnőtt a realitása a visszatérésnek - főleg, ha nyáron Cannavaro valóban ingyen igazolható lesz.

További vonzerőt jelenthet a számára, hogy így együtt futballozhatna öccsével, Paolóval, aki jelenleg is a Napoli alkalmazottja.

További átigazolási hírek
A Hamburger SV kapusa, Frank Rost egy évvel meghosszabbította szerződését. A VfB Stuttgart csatára, Mario Gomez tagadta, hogy előszerződést kötött volna a Bayern Münchennel. A Bayern Münchent az Olympique Marseille kapusával, Steve Mandandával hozták kapcsolatba.

A Napoli szlovák középpályását, Marek Hamsíkot az FC Internazionale csábítja. Az Atlético Madrid szerződéshosszabbítást ajánlott argentin kapusának, Leo Francónak. A Lazio nigériai csatára, Stephen Makinwa télen a Bologna FC-be szerződhet.

www.infosport-focivilag.hu