Vágólapra másolva!
Története során először játszott mérkőzést hazai pályán a palesztin labdarúgó-válogatott. A sporttörténelmi eseményen a házigazdák 1-1-es döntetlent értek Jordániával.

A Ciszjordániához tartozó, Jeruzsálem északi részén található al-Ramban újonnan felépített Fejszal al-Husszein-stadionban vasárnap megrendezett mérkőzésen tiszteletét tette Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, valamint az arab országok számos prominens képviselője is. A szurkolók már órákkal a meccs kezdete előtt megtöltötték a lelátókat, és szinte extázisba kerültek, amikor Ahmed Kaskas megszerezte a palesztin válogatott első hazai találatát.

Azonban az ország labdarúgása továbbra is komoly gondokkal küzd az izraeli megszállás miatt. "Az izraeliek rossz hatással vannak a csapat összeállítására és szerkezetére is. Nagyon sok játékos él Palesztinán kívül, akik a megszállás miatt nem tudnak csatlakozni a kerethez."- mondta Izzat Hamzah, a palesztinok szövetségi kapitánya arra utalva, hogy Izrael korábban többször megakadályozta, hogy a Gáza-övezetben élő palesztin játékosok csatlakozzanak a válogatotthoz.

Erre az alkalomra azonban Izrael "elengedte" a játékosokat, többek között a gólszerző Kaskast is.

Az Izraellel szembeni konfliktusok miatt a palesztin válogatott eddigi "hazai" mérkőzéseit Jordániában, illetve Katarban volt kénytelen játszani, holott a Palesztin Labdarúgó Szövetség (PFF) 1962 óta létezik, bár a FIFA csak 1998-ban vette fel tagjai közé, miután kikiáltották a palesztin területek autonómiáját.

A válogatott első nemzetközi mérkőzésre 1953 júliusában került sor (Egyiptom 8-1-re győzött, ez egyben az együttes történetének legsúlyosabb veresége is).

A FIFA világranglistáján jelenleg 180. helyen álló válogatott legjobb eredményét 2006. április 1-jén érte el Guam válogatottjával szemben.(11-0). Érdekesség, hogy 2004-ben néhány hónapig a magyar Viczkó Tamás irányította a palesztin nemzeti tizenegyet.