Vágólapra másolva!

Egyetlen foga sem maradt a kapusnak

Az összes fogát elvesztette és kis híján megfulladt egy kapus a német labdarúgó ötödosztályban.

Jürgen Hoffelner, a hesseni tartományi ligában szereplő FC Viktoria 09 Urberach hálóőre az FC Eschbornnal vívott bajnoki mérkőzésen ütközött az ellenfél egyik játékosának lábával.

A 35 éves kapuvédő majdnem életét vesztette a pályán, de a csapatorvos kiszedte a torkából a lenyelt nyelvét.

A frankfurti klinikán megállapították, hogy összesen hét helyen törött el az alsó és felső állkapcsa, egyetlen foga sem maradt, és több műtét vár rá. Egyelőre az orvosok mesterséges kómában tartják.

A tervezettnél később védhet ismét Georg Koch, a Rapid Wien petárdával megdobott kapusa. A német hálóőrt augusztus 24-én, az Austria Wien elleni rangadón az 5. percben találták el, Koch jobb füle súlyosan megsérült, sokáig az is kérdéses volt, hogy visszanyeri-e a hallását.

Miután a 36 éves kapus állapota szépen javult, az orvosok úgy gondolták, akár már az ősszel védhet, erre azonban várhatóan mégsem kerülhet sor.

A legújabb terheléses vizsgálatokat ugyanis félbe kellett szakítani, mert Koch szédülésre, hányingerre panaszkodott, és a jobb füle is zúgni kezdett.

"Georgnak folytatnia kell a rehabilitációt - mondta Benno Zifko, a Rapid orvosa. "Mivel teljesen panaszmentes volt, kezelőorvosaival közösen úgy gondoltuk, elvégezhetjük a terheléses vizsgálatot. Korai volt az időpont, legközelebb hat-nyolc hét múlva csináljuk meg ezt a tesztet, ami azt jelenti, hogy Koch az őszi idényben már biztosan nem léphet pályára."