Vágólapra másolva!
A Chelsea FC remekül szerepel Luiz Felipe Scolari irányításával, a londoni együttes vezeti a Premier League mezőnyét, ráadásul kifejezetten látványos mérkőzéseket játszik, ami nem igazán volt jellemző José Mourinho irányítása alatt. A csapat annak ellenére is sorra nyeri a mérkőzéseket, hogy rengeteg a sérültje. A legutóbbi, Middlesbrough FC elleni bajnokin például hét olyan futballista sem állt a brazil mester rendelkezésére, akik alaphelyzetben valószínűleg a kezdő tizenegyben szerepeltek volna, és többségük nem csak rövid időre dőlt ki a sorból.

Ricardo Carvalho, Michael Ballack, Michael Essien vagy éppen Didier Drogba visszatérésének ideje egyelőre bizonytalan, így aztán könnyen elképzelhető, hogy a Chelsea januárban aktív lesz a játékospiacon. Erre utalt Scolari nyilatkozata is, aki elmondta, hogy a sok sérülés miatt nincsen könnyű dolga a kezdő tizenegy összeállításakor, éppen ezért a télen egy, de inkább két új futballistára lenne szüksége. A kérdés már csak az, hogy a londoniak számára ki jelent erősítést.

A klub valószínűleg még tavasszal is versenyben lesz a Bajnokok Ligájában, így elsősorban olyan játékos lenne érdemes igazolnia, aki jelenleg nem érdekelt ebben a sorozatban, ez viszont alaposan csökkenti a választási lehetőségeket. A hírek szerint Scolari elsősorban egy középpályást és egy csatár szeretne igazolni, és utóbbi posztra a Sevilla FC brazil focistája, Luís Fabiano az első számú jelölt, de azt sem lehet kizárni, hogy a brazil mester a hazájában néz körül. Elvégre az ősszel már szerződtetett egy focistát a középpályás Mineiro személyében, akit a transzferperióduson kívül is megszerezhettek, mivel nem volt klubja. Ha ezt vesszük alapul, akkor akár még Ronaldo is kiköthet a Chelsea-ben.

További átigazolási hírek:
A VfB Stuttgart szeretné visszacsábítani az FC Schalke 04-től egykori csatárát, Kevin Kuranyit. A Valencia CF kiszemeltje a Hajduk Split csatára, Ivan Kalinic. A NAC Breda ghánai csatára, Matthew Amoah iránt az Everton FC és a Middlesbrough FC érdeklődik. Az AC Milan kiszemeltjei között a Napoli argentin csatára, Ezequiel Lavezzi is ott van. A Juventus FC a Serie B-ben szereplő Frosinone középpályását, Edert figyeli.

www.infosport-focivilag.hu