Vágólapra másolva!
Soron következő két hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését Madridtól legalább 300 kilométerre kell lejátszania a helyi Atleticónak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében.

Az UEFA az Olympique Marseille elleni találkozón történt szurkolói rendbontások miatt büntette meg a spanyol klubot, amely így jövő szerdán a Liverpoolt, majd november 26-án a PSV Eindhovent fogadja más helyszínen.

Ráadásul a Liverpool ellen soron következő két találkozóján Javier Aguirre vezetőedző sem ülhet a kispadon, őt "nem megfelelő viselkedése miatt" tiltotta el a testület.

A stadionbezárásra vonatkozó ítélet akár még súlyosabb is lehet, ha ugyanis a következő öt évben megint rendzavarás részesévé válik a klub, akkor egy további, harmadik hazai találkozót is az otthonától távol lesz majd kénytelen lejátszani az Atlético Madrid, amely péntekig fellebbezhet. A fővárosi gárdának emellett 150 ezer eurós pénzbüntetést is be kell fizetnie.

Az október elsejei összecsapáson a rendőrség és a biztonsági szolgálat emberei a kezdés előtt keveredtek összetűzésbe a Marseille híveivel, akik számos széket feltéptek és azzal támadták a rendfenntartókat. Emellett a hazai szurkolók egy része rasszista rigmusokat skandált, és színes bőrű újságírókat is atrocitás ért.