Vágólapra másolva!
Az angol válogatott Fabio Capello irányításával mind a négy világbajnoki selejtezőjét megnyerte, és jó úton halad afelé, hogy kijusson a 2010-es viadalra. A csapatban David Beckhamnek immár csak epizódszerep jut, a legutóbbi mérkőzéseken rendre csak a hajrában cserélték be, ám így is 107-re növelte válogatottságainak számát. Ezzel megelőzte az örökranglistán Sir Bobby Charltont, és mindössze egyetlen mérkőzés választja el attól, hogy a 108-szoros válogatott Sir Bobby Moore-t is utolérje.

Az angol válogatott novemberben barátságos mérkőzésen Németország ellen játszik majd, azonban Capello korántsem biztos, hogy behívja majd Beckhamet a keretbe, hiszen a középpályás klubja, a Los Angeles Galaxy számára akár már a jövő héten véget érhet az idény, mivel a gárda valószínűleg nem jut be a rájátszásba az MLS-ben. Mivel az amerikai profi ligában a következő szezon csak 2009 áprilisában kezdődik, így Beckham addig klubszinten egyetlen tétmérkőzésen sem játszhat - így aztán megint előjöttek a pletykák, amelyek szerint a focista januárban visszatérhet Európába.

A focista az idén is hasonló helyzetben volt, akkor a megoldást az jelentette, hogy az Arsenal FC-nél tréningezett. Ennek lehetősége ezúttal is fennáll, de más klub is szóba került. Az olasz lapok szerint ugyanis Beckham az AC Milannál is szóba került: egyelőre csak úgy, hogy a rossonerók szívesen látják a focistát az edzéseiken, de a Tuttosport értesülései alapján az sem elképzelhetetlen, hogy januárban szerződést is ajánlanak neki. Beckham korábban közel állt ahhoz, hogy a Milanba szerződjön, és azóta is jó a kapcsolata az olasz egyesület alelnökével, Adriano Gallianival.

További átigazolási hírek

A Lazio argentin középpályása, Cristián Ledesma iránt a Juventus FC és az FC Internazionale is érdeklődik. A Wigan Athletic csatárát, Emile Heskeyt a Liverpool FC-vel hozták kapcsolatba. A Real Madrid kiszemeltje a Sahtar Doneck horvát jobbhátvédje, Darijo Srna. A Sunderland AFC támadója, Anthony Stokes kölcsönbe a Sheffield Unitedbe került.

www.infosport-focivilag.hu