Vágólapra másolva!
A vb-selejtezőket követően a hét végén folytatódtak a bajnoki küzdelmek Európa-szerte, és jó néhány klubedző döntött úgy, hogy válogatott futballistáinak pihenőt ad. Persze nem mindenki gondolkozott így, és ennek köszönhetően álomcsapatunkban öt olyan focista is akad, aki nem egy, hanem két meccsen is remekelt a múlt héten.

Kapus:
Federico Marchetti (olasz, Cagliari): A szardíniai együttes a hét végén első győzelmét ünnepelte az idényben, és a Torinóban megszerzett három pontért elsősorban a csapat kapusának, Marchettinek mondhatnak köszönetet a drukkerek. A portás ugyanis fantasztikusan védett, ziccerek egész sorát hárította, és nyolcas osztályzatot kapott.

Hátvédek:
Juliano Belletti (brazil, Chelsea FC): A jobbhátvéd posztján kicsit csalunk, hiszen a brazil focista a hét végén nem ebben a pozícióban szerepelt a londoni együttesben, azonban alaphelyzetben a védelem jobb oldalán szokott játszani. Most egy sorral feljebb kapott lehetőséget, és pazarul futballozott, bombagóllal vette ki a részét a Middlesbrough FC elleni diadalból.

Michael Turner (angol, Hull City): A Tigrisek folytatták menetelésüket, az újonc csapat a hét végén a West Ham Unitedet győzte le, és így tartja magát a dobogón a Premier League-ben. A csapat védelme lehozta kapott gól nélkül a találkozót, a győztes találat pedig a középhátvéd Turner nevéhez fűződött.

Benedict Höwedes (német, FC Schalke 04): A gelsenkircheniek a Bundesliga rangadóján idegenben értek el értékes döntetlent a listavezető Hamburger SV ellen, köszönhetően a szünetben becserélt fiatal középhátvéd találatának. Höwedes remek hetet zárt, hiszen szerdán az U21-es válogatottban továbbjutást érő gólt szerzett a franciák ellen.

Pierre Nlend Womé (kameruni, 1. FC Köln): A kölni gárda a rossz szezonkezdet után felfelé kapaszkodik a tabellán, a hét végi bajnokin az Energie Cottbust győzte le 1-0-ra. A gólpasszt a csapat kameruni balhátvédje, Womé adta, és a bekk, aki már megjárta a spanyol, az olasz és az angol élvonalat is, a mezőny egyik legjobbja volt.

Középpályások:
Damiá (spanyol, Real Betis): A sevillai együttes a hét végi forduló előtt még nyeretlen volt a Primera Divisiónban, azonban az RCD Mallorca ellen végre sikerült begyűjtenie a három pontot. Damiá már az első percben megadta az alaphangot egy góllal, és a középpályás a folytatásban is a mezőny egyik legjobbja volt.

Yoann Gourcuff (francia, Girondins Bordeaux): A gall futball legújabb reménysége bombaformában futballozik. A válogatott Tunézia elleni barátságos mérkőzésen pazar gólpasszt adott Thierry Henrynak, majd ugyanezt a hét végi, Toulouse FC elleni rangadón is megtette David Bellionnal - de előtte maga is szerzett egy látványos találatot.

Forrás: AFP

Ha Gourcuff így folytatja, megvan a francia válogatott elsőszámú irányítója

Piotr Trochowski (német, Hamburger SV): Sokan meglepődtek a német szövetségi kapitány, Joachim Löw azon döntésén, hogy Trochowskit a kezdő tizenegybe jelölte a Wales elleni vb-selejtezőn, de a HSV középpályása fantasztikus góllal bizonyította, hogy érdemes rá számítani. Ráadásul a hét végén, az FC Schalke 04 elleni bajnokin is betalált.

Ronaldinho (brazil, AC Milan): A rossonerók szupersztárja ezúttal kimaradt a brazil válogatott keretből, így nem kellett hazautaznia, és ez a jelek szerint jót tett a játékának. A Sampdoria elleni bajnokin mindenesetre időnként már régi önmagát idézte, és két gólt is szerzett - amelyek közül a második kifejezetten szépségdíjas volt.

Csatárok:
David Villa (spanyol, Valencia CF): A hispán támadó mostanában nem tud hibázni. A válogatottban a belgák ellen kevéssel a lefújás előtt szerzett három pontot érő találatot, és a bajnokságban sem pihent. A CD Numancia ellen a változatosság kedvéért duplázott, így hét forduló után már nyolc gól áll a neve mellett a Primera Divisiónban.

Forrás: AFP

Villa a válogatottban és a Valenciában sem tudja abbahagyni a gólgyártást

Wayne Rooney (angol, Manchester United): Alaposan elkapta a fonalat a manchesteriek támadója, aki mind a válogatottban, mind klubjában rendkívül eredményesen játszik mostanság. A csatár a fehéroroszok elleni selejtezőn két gólt vágott, majd betalált a MU színeiben a West Bromwich Albion ellen is.

www.infosport-focivilag.hu