Vágólapra másolva!
Az FC Barcelonánál talán a középpályán van a legnagyobb harc a kezdő tizenegybe kerülésért, hiszen ebben a csapatrészben olyan futballisták állnak a szakvezető, Josep Guardiola rendelkezésére, mint Xavi, Andrés Iniesta, Yaya Touré, Seydou Keita, Alekszandr Hleb vagy éppen a fiatal Sergio Busquets - akik közül általában egyszerre csak három lehet a pályán, köszönhetően a legtöbbször alkalmazott 4-3-3-as felállásnak. Ennek ellenére a spanyol napilap, az AS szerint a katalán együttes máris kinézett magának egy középpályást a következő szezonra az FC Schalke 04 horvát labdarúgójának, Ivan Rakiticnak a személyében.

A mindössze 20 esztendős labdarúgó az előző idény előtt érkezett a gelsenkircheniekhez, és a legutóbbi bajnokságban 29 bajnokin szerepelve három találatot ért el - viszont adott tíz gólpasszt is. A Schalke drukkereitől a "Rakéta" becenevet kapott focista hazája válogatottjába is beverekedte magát, ott volt a nyári Európa-bajnokságon, és nem is nyújtott rossz teljesítményt. A holtszezonban kapcsolatba hozták őt a Juventus FC-vel és a Chelsea FC-vel is, de a hírek szerint a Barca akár 15 millió eurót is hajlandó lenne kifizetni érte, mivel Guardiola úgy érzi, hogy Rakitic tökéletesen illik a klub játékstílusába.

Podolski és Toni januártól a Tottenhamnél?

Brit médiaértesülések szerint a Bayern Münchentől szerződtetne támadókat januárban az angol bajnokságban jelenleg sereghajtó Tottenham Hotspur. A goal.com szerint a londoni klub 45 millió euróért vásárolná meg Luca Tonit és Lukas Podolskit.

"Toni számomra az ideális támadó, minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amire egy igazi befejező csatárnak szüksége van, komoly erősítést jelentene számunkra" - mondta Juande Ramos, a Tottenham szakvezetője.

Podolski iránt már nyáron is érdeklődött az angol együttes, ám a támadó akkor Jürgen Klinsmann vezetőedző kérésére a Bayernnél maradt. A futballista azonban nem kap rendszeresen játéklehetőséget, ezért kijelentette: ha nem változik a helyzete a müncheni klubon belül, akkor már a téli szünetben elgondolkozik a váltáson.

További átigazolási hírek

A Borussia Dortmund középpályását, Marc-André Kruskát a West Bromwich Albion szemelte ki. A Tottenham Hotspur a Torino középpályásával, Alessandro Rosinával erősítene. A Bayern München legújabb kiszemeltje a kapusposztra a Bayer Leverkusen kapusa, René Adler. A Hamburger SV ismét holland futballistát igazolna az AZ Alkmaar középpályásának, Danny de Zeeuwnak a személyében. Az FC Internazionale argentin csatárát, Julio Cruzt a Bolton Wanderers vinné. A Palermo kiszemeltje a Hajduk Split horvát csatára, Nikola Kalinic. Az RCD Espanyol középpályását, Ángel Lafitát az Atlético Madrid figyeli.