Vágólapra másolva!
Az Izlandot is elérő gazdasági válság a West Ham United futballcsapatát is kellemetlenül érinti, ugyanis az ország második legnagyobb bankja, a helyi pénzügyi felügyelet ellenőrzése alá helyezett Landsbanki kedden elbocsátott elnöke, Bjorgolfur Gudmundsson egyben a londoni gárda elsőszámú vezetője is.

Márpedig a Landsbanki bukása azzal járhat, hogy a West Hamnek nem lesz meg az anyagi fedezete a téli erősítésekhez. Ausgeir Fridgeirsson, a West Ham alelnöke a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy előbb meg kell válnia Gianfranco Zola edzőnek pár játékostól ahhoz, hogy utána lehessen vásárolni.

Zola szeptember 11-én vette át a Kalapácsosok irányítását, és akkor azt az ígéretet kapta a vezetőségtől, hogy a téli átigazolási időszak során lesz alkalma új játékosokkal megerősíteni a gárdát.

Kedden a klub hivatalos honlapján Scott Duxbury vezérigazgató közleményben nyugtatta meg a csapat híveit, elmondta, hogy a Landsbanki helyzete nincs befolyással a klubra, és Gudmundssonnak esze ágában sincs eladni a csapatot. Ugyanakkor a közlemény is megerősítette, hogy Zola szerint túl nagy a keret, amivel dolgozhat, így előbb meg kell válni pár játékostól, de ha az olasz tréner szeretne vásárolni, akkor segítik mindenben.

A West Hamre rájár a rúd, mivel szeptemberben a mezszponzor XL Holidays került csődhelyzetbe, amivel 5 millió fontos támogatástól esett el a klub, ugyanakkor jó esély van arra, hogy a londoniak minimum 30 millió fontot fizethetnek majd a Sheffield Unitednek, mivel jogtalanul szerepeltették Carlos Tévezt, aki a 2006/2007-es idényben szinte egyedül tartotta benn a csapatot az élvonalban.

A mostani bajnokságban 7 forduló alatt szerzett 12 pontjával jelenleg hatodik helyen tanyázik a West Ham.