Vágólapra másolva!
Elkészült a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tervei szerint 2010-re felépítésre kerülő, 31 200 néző befogadására alkalmas Magyar Nemzeti Labdarúgó Aréna látványterve. A létesítmény a jelenleg állami kezelésben lévő, 6,6 hektáros Fehér úti telken épülne meg és a magyar labdarúgás központja lenne - benne a hagyományos nézői székek mellett 34, úgynevezett üzleti páhollyal, üzleti- és VIP-székkel is.

A Puskás Ferenc-stadion felújítása több mint 50 milliárd forintba kerülne, ez a befektetés pedig nem térülne meg a szövetség szerint.

A stadionban egy futballmúzeum is helyet kap, és 12 üzlethelyiséget is kialakítanak. A nemzeti aréna kimondottan labdarúgóstadionnak készülne, melyben a nézőtér minden egyes ülőhelye fedett, s valamennyi székből a pálya minden négyzetmétere belátható lesz.

Forrás: MTI

Még több kép a stadion látványtervéről

Az új aréna beruházási költségkörete alig több mint 11 milliárd forint, és 31 200 fő befogadására lenne alkalmas, de a tervek szerint további 12 500 férőhellyel lehetne kibővíteni.

Ugyanakkor alkalmas lenne sportesemények megrendezésére, koncertekre, céges találkozók lebonyolítására. A befektetés 20 év alatt térülhet meg.