Vágólapra másolva!
Az európai sztárklubok rendkívül kiterjedt megfigyelő-hálózattal rendelkeznek, aminek köszönhetően mihelyt feltűnik egy tehetségesebb futballista Dél-Amerikában, azonnal bejelentkezik érte valamelyik egyesület. Ha pedig többen is érdeklődnek valaki iránt, akkor biztosra vehető, hogy nem akármilyen talentumról van szó. Mindez alapján a Grémio 18 esztendős középpályása, Douglas Costa valóban szép jövő előtt áll, hiszen pár napon belül a Manchester United, a Real Madrid és az FC Barcelona is jelezte érdeklődését iránta.

A fiatal focista eddig még csak pár mérkőzésen szerepelt klubja felnőttcsapatában (a Grémio egyébként vezeti a brazil bajnokságot), ám a korosztályos tornákon valósággal lenyűgözte a megfigyelőket. Brazíliában már csak az új Ronaldinhónak nevezik az ifjú titánt, hiszen az AC Milan sztárja is a Porto Alegre-i egyesületben kezdte pályafutását, és Douglas miatt a Real Madrid és a Manchester United is szakembert küldött Brazíliába. Nem is akárkiket: a Vörös Ördögök részéről Jaap Stam, a Realtól pedig a technikai igazgató, Miguel Ángel Portugál utazott Dél-Amerikába, hogy személyesen nézze meg a középpályást.

Az érdeklődés hatására a Grémio nemrégiben szerződést hosszabbított Douglasszal, és a kivásárlási záradék állítólag 20 millió font körül lehet. A brazil egyesület a szezon vége előtt aligha akarja elengedni Douglast, hiszen ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Grémio tavasszal ott lesz a Libertadores-kupában, és ha a focista ott jól teljesít, akkor a nyáron még többet kérhetnek érte.

További átigazolási hírek
A Manchester City kapusa, Joe Hart 2013-ig meghosszabbította szerződését. A Werder Bremen jobbhátvédje, Clemens Fritz új, 2012-ig szóló kontraktust írt alá klubjánál. Az RC Genk izraeli középpályását, Elaniv Bardát az 1. FC Köln figyeli. A Tottenham Hotspur új mestere, Harry Redknapp egykori klubjától, a Portsmouth FC-tól szeretné leigazolni Lassana Diarrát. A Newcastle United francia középpályását, Charles N'Zogbiát a Paris Saint-Germain szemelte ki.

www.infosport-focivilag.hu