Vágólapra másolva!
Mintegy 100 ferencvárosi szurkoló gyűlt össze szerdán este a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. budapesti székháza előtt, magyarázatot követelve a szervezet aznapi döntésére, amely sikertelennek nyilvánította a klub Üllői úti ingatlanjaira kiírt értékesítési pályázatot.

Száraz Gábor, az MNV kommunikációs irodavezetője kijött az épület elé és azt a magyarázatot adta, hogy a pályázatban egymilliárd forinttal kisebb ajánlat szerepel, mint a kiírásban, illetve a pályázó nem fizette ki a Ferencváros részvényeiért járó 800 millió forintot.

Annak kapcsán, hogy az MNV jogelődje, a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság (KVI) érvényesnek találta a pályázatot, az illetékes az abban szereplő szigorú feltételekkel válaszolt. Hozzáfűzte, hogy várhatóan újabb, immár a hatodik pályázat kerül kiírásra.

A szurkolók sérelmezték, hogy amíg a Fradit tendereztetik, addig a Vasas három forintért kapta meg három sporttelepét, de az MNV szerint örüljenek annak, hogy a Fradi nem egy forintért kel el.

Tekintse meg helyszíni felvételeinket:


Az MTI tudósítója a demonstrálókkal beszélgetve azt hallotta, hogy ingatlanspekulációt sejtenek a döntés mögött, és az egyetlen komoly pályázó a brit Sheffield United tulajdonosa, Kevin McCabe kifizette volna a részvényeket, ha nem hiszi azt, hogy minden rendben van.

A távirati iroda érdeklődésére, hogy az ötnapos hiánypótlási idő alatt lehet-e korrigálni a pénzügyi ajánlaton, Száraz azt válaszolta, erre csak formai hiányosságok esetén van lehetőség.

"Engem is meglepett, milyen felkészültek voltak a szurkolók, akik végig korrektül viselkedtek, és bár a hangulat nem volt barátságos, de egyetlen pillanatig sem kellett botránytól tartani, az indulat pedig ilyen helyzetben bizonyos kereteken belül érthető" - mondta a drukkerek távozása után Száraz.