Vágólapra másolva!
A két helyzetet is kihagyó Huszti Szabolcs csalódott, a két szövetségi kapitány viszont elégedett volt a gólnélküli döntetlennel zárult szombati Magyarország-Dánia világbajnoki selejtező után.

Elsőre különösnek hangzik, de a találkozó után mindkét szövetségi kapitány elégedett volt a döntetlennel, igaz, más aspektusból értékelték az egy pont megszerzését. Míg az előzetesen győzelmet váró Morten Olsen a mérkőzés összképe alapján örült végül az eredményenk, addig Erwin Koeman a magyar labdarúgás múltjához viszonyított.

"Ha figyelembe vesszük, mi történt a magyar futballban az elmúlt 20 évben, akkor mindenképpen sikeresnek mondhtajuk a dánok elleni mérkőzést. Mindenki láthatta, hogy közelebb álttunk a győzelemhez, több helyzetünk volt, de kihagytuk azokat. Annak viszont örülhetünk, hogy nem kaptunk gólt, és hogy a játékosok profi módon tették a dolgukat" - mondta Koeman, majd arra is kitért, hogy a luxemburgi játékvezető nem a magyarokat segítette a játék széttördelésével, és nehezményezte a sportszerű mérkőzés ellenére kiosztott hét sárga lapot.

Forrás: MTI
Forrás: [origo] Nézze meg a mérkőzés összefoglalóját

A játékosként Európa-bajnok mester egyes labdarúgóját külön kiemelve is értékelte. Eszerint Dzsudzsák Balázst azért cserélte le a félidőben, mert hamar kapott sárga lapot, továbbá több mélységi beindulást vár tőle üres területekre, míg Huszti Szabolcs kifejezetten jól futballozott, ugyanakkor megjegyezte, az első félidő végén kihagyott ziccerét ilyen szinten értékesíteni kell. Rajtuk kívül még Bodnár Lászlót emelte ki, mint csapata egyik leghasznosabb játékosát.

A szövetségi kapitány irányításával egyelőre veretlen a magyar válogatott, s Koeman szerint Solnában sincs mitől tartania a nemzeti csapatnak. "Jól ismerem a svédeket, és úgy gondolom, van esélyünk ellenük a győzelemre. Továbbra is tartom, amit korábban mondtam: a portugálok ugyan kiemelkednek a csoportból, de a dánokkal és a svédekkel harcban lehetünk a továbbjutásért."

Csalódottan értékelte a dánok elleni 0-0-t Huszti Szabolcs, a válogatott talán legaktívabb játékosa, akinek a legnagyobb sansza volt rá, hogy eldöntse a mérkőzést. A Hannover légiósa elsősorban a két kihagyott helyzete miatt volt bosszús, szerinte a csapat hellyel-közzel jól játszott, többször is meg tudták bontani a dán védelmet, és végig úgy érezte, hogy van keresnivalójuk Morten Olsen gárdája ellen.


A 34-szeres válogatott középpályás - újabban csatár - szerint a magyar csapat malmára hajthatja a vizet, hogy a svédeknek csak egy döntetlenre futotta Albániában, mert így nyomás alatt kell majd játszaniuk a saját közönségük előtt.