Vágólapra másolva!
A Liverpool FC hívei eddig nem lehetnek elégedetlenek csapatuk szereplésével, hiszen a Vörösök veretlenek a Premier League-ben, és győzelemmel nyitottak a Bajnokok Ligájában is. Pedig a nyári igazolások eddig korántsem csillogtak: Robbie Keane még nem szerzett gólt, Philipp Degen be sem mutatkozott a bajnokságban, egyedül az olasz balhátvéd, Andrea Dossena teljesítményére nem lehet panasz. A védő az eddigi öt fordulóból négyszer a kezdő tizenegyben szerepelt, és megbízhatóan futballozott, éppen ezért meglepő az a hír, miszerint a liverpooliak januárban újabb balhátvédet igazolnának Gareth Bale személyében.

A Tottenham Hotspur walesi futballistája persze nem csak a védelemben, hanem a középpályán is megállja a helyét, és a Liverpoolban jelenleg nincsen túl sok ballábas játékos. Nem csoda, hogy John Arne Riise eladását követően a csapat mestere, Rafa Benítez Dossena mellett az RCD Espanyol balszélsőjét, Albert Rierát is leigazolta, és a legutóbbi két fordulóban a spanyol labdarúgó ott is volt a kezdők között, egyelőre azonban nem megy neki a játék. Az angol bulvárlapok szerint így a szakember figyelme Bale felé fordult, akit a Spurs edzője, Juande Ramos az utóbbi időben rendre balszélsőként küld pályára - pedig a walesi állítólag szívesebben futballozna hátvédként. Benítez állítólag a rengeteget sérült Fábio Aurélio helyére szeretné megvenni Bale-t, aki valószínűleg nem lenne olcsó, hiszen nemrégiben hosszabbított szerződést - 15 millió font alatt aligha lehetne megszerezni.

A Standard Liege belga középpályását, Steve Defourt az Ajax Amsterdam és a Middlesbrough FC is szeretné megszerezni. Az Ajax Amsterdam csatárát, Klaas Jan Huntelaart ezúttal a Real Madriddal hozták kapcsolatba. Az Olympique Lyon ghánai védője, John Mensah a jövőben szeretné a Premier League-ben is kipróbálni magát. A Real Madrid középpályását, Rubén de la Redet januárban a Tottenham Hotspur vinné. Az Olympique Marseille védője, Gael Givet iránt a West Ham United érdeklődik.

www.infosport-focivilag.hu