Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában kerül sor a világ futballjának egyik legnagyobb múltú városi rangadójára, a milánói derbire, de érdemes lesz megnézni az Everton-Liverpool vagy az Espanyol-Barcelona presztízscsatát is. A hétvégén két magyar légiósra is nagy kihívás vár, Halmosi Péter az Arsenal, Huszti Szabolcs pedig a Bayern München ellen bizonyíthat. 

Az olaszok által Derby della Madonninának (a kis szűzanya rangadója, utalva ezzel a város egyik jelképére) nevezett összecsapásra vasárnap este kerül sor, ezúttal az AC Milan pályaválasztásával, tehát az Internazionale lesz a "vendég". A két csapat közös múltja 1909 óta íródik (a Milan 1899-ben alakult, míg az Inter 1908-ban jött létre): az első mérkőzésre 1909. január 10-én került sor, ezt 3-2-re nyerte a Milan. Összesen eddig 268-szor találkozott a két együttes, 105 Milan-siker mellett 91-szer nyert az Inter és 72 alkalommal született döntetlen. A gólkülönbség 430-396 a piros-feketék javára.

Carlo Ancelotti tanítványai a rossz szezonkezdet után most jó formában várják az összecsapást, ehhez az is kellett, hogy a tréner a kispadra ültesse a formán kívül lévő Ronaldinhót és Sevcsenkót is, így várhatóan az elmúlt két találkozón rendkívül jól teljesítő Pato, Borriello kettős rohamozza majd a kék-feketék kapuját.

Az Internazionale José Mourinho vezetésével egyelőre veretlen és vezeti a tabellát. A nyáron érkezett portugál szakembernek ez lesz az első milánói derbije. A forduló nyitómérkőzésén a Juventus a Sampdoriához látogat, a Fiorentina a Genoát, míg a rajtnál beragadt Roma az Atalantát fogadja.

Serie A, 5. forduló
szombat:
Sampdoria - Juventus 18 ó
Fiorentina - Genoa 20:30

vasárnap:
AS Roma - Atalanta 15
Bologna - Napoli 15
Catania - Chievo 15
Lecce - Cagliari 15
Palermo - Reggina 15
Torino - SS Lazio 15
Udinese - Siena 15
AC Milan - Internazionale 20:30