Vágólapra másolva!
"A Galatasaray elnöke magyar csapatot vásárolhat" - olvasható a Turkish Daily News nevű török weboldalon. Az angol nyelvű portál magyar forrásra hivatkozva közli: Adnan Polat, a világhírű futballcsapat elnöke a Vasas többségi tulajdonosa kíván lenni. Az értesülésről Markovits Lászlót, a Vasas SC ügyvezető elnökét kérdeztük.

A török cikk szerint Adnan Polat tárgyalásokat folytat Jámbor János jelenlegi Vasas-klubtulajdonossal, aki az év végéig meg kíván válni a piros-kék futballcsapattól.

A Galata egymillió eurót (240 millió forint) fizetne a hatszoros magyar bajnokcsapat 75 százalékos tulajdonrészéért, majd - állítólag - hárommilliárd forintért új stadiont is építene.

A Blikk információja szerint Mészöly Kálmán, a Vasas korábbi világválogatott labdarúgója Törökországban járt, s ő kezdeményezte a tárgyalásokat a Galatasaray első emberével.

A Vasas SC ügyvezető elnöke, Markovits László szerint hivatalos megkeresést még nem kapott a futballklub. A vezető szerint Mészöly Kálmánnak "természetesen nem kell engedélyt kérnie ahhoz, hogy tárgyalásokat folytasson".

Az elnök persze szeretné, ha lenne vevő a labdarúgócsapatra, ám jelenleg nem tudni, hogy egymillió forintot vagy eurót ér-e. "Nagyszerű dolog lenne, ha egy ilyen nagy múltú, eredményes egyesülettel tudnánk valamilyen módon együttműködni."