Vágólapra másolva!
A Manchester United walesi szélsője, Ryan Giggs már most élő legenda a Vörös Ördögöknél. A 34 esztendős támadó az előző szezonban megdöntötte Sir Bobby Charlton klubrekordját, ami azt jelenti, hogy nála több mérkőzést senki sem játszott az egyesület színeiben: Giggs még 1991 márciusában mutatkozott be a bajnokságban a manchesterieknél, azaz a jelenlegi immár a 19. idénye.

A focista szerződése a szezon végéig tart, de edzője, Sir Alex Ferguson szerint nem elképzelhetetlen, hogy javaslatára a MU újabb egyéves kontraktust ajánl neki, ami azt jelentené, hogy Giggs 2010-ig maradhatna a csapatnál.

A skót szakember ugyanis úgy véli, hogy Giggs még mindig képes a legmagasabb színvonalon futballozni, nem véletlen, hogy továbbra is rendszeresen a kezdő tizenegyben veszi őt számításba.

Ferguson szerint a walesi középpályás egészen kiváló fizikai állapotban van, és a tapasztalata óriási segítséget jelent a csapat számára, ugyanakkor azt is elmondta: immár nem annyira klasszikus szélsőként látja őt a pályán.

"34 esztendősen már nem könnyű a vonal mellett száguldozni, ugyanakkor a Premier League-ben nincs még egy olyan futballista, aki olyan sokoldalú lenne, mint ő. Úgy vélem, a jövőben elsősorban középső középpályásként, esetleg csatárként számíthatok rá, és ilyen szerepkörben még mindig képes arra, hogy mérkőzéseket döntsön el" - nyilatkozta a Manchester United mestere.

További átigazolási hírek
A Blackburn Rovers grúz hátvédjét, Zurab Hizanisvilit a West Ham United szemelte ki.

A Liverpool FC jobbszélsője, Jermaine Pennant iránt a Portsmouth FC érdeklődik.

A Bayern München a Hajduk Split horvát válogatott középpályását, Nikola Kalinicet figyeli.

A Lazio argentin középpályását, Cristián Ledesmát a Juventus FC szeretné leigazolni.

www.infosport-focivilag.hu