Vágólapra másolva!
Az újonc 1. FC Köln hazai pályán egy góllal nyert a listavezető Schalke 04 ellen a német labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában.

Újonchoz látogatni mindig veszélyes, még a listavezetőnek is, ezt a saját bőrén érezhette a Schalke, amely helyzet nélkül tudta le az első félidőt a Köln ellen. Bezzeg a hazaiak jöttek, mint a veszedelem, állandó nyomás alatt tartották a gelsenkircheniek kapuját, de eleinte baj volt az irányzékkal.

Novakovic például egy az egyben vezethette Fährmann kapusra a labdát, de nem tudta legyőzni a 20. születésnapját szombaton ünneplő hálóőrt. Aztán egy szöglet után a berobbanó Antar bólintott a lécre, végül a 43. percben megszületett a vezető gól, Wome hatalmas bedobása után a Schalke-védők bénáztak középen, Mohamad pedig a jobb felsőbe fejelt az ötösről.

A szünet után is a Kecskések voltak aktívabbak, Vucicevic növelhette volna az előnyt, de kissé elönzőzte a helyzetét, és Fährmann védte az éles szögből leadott lövést. A Schalke az utolsó tíz percben próbálta még menteni a menthetőt, de Westermann, az igencsak gólérzékeny belső védő a léc fölé bombázott, a 90. percben pedig Halil Altintop közeli fejesénél a bal kapufa kisegítette a Kölnt, amely így 1-0-ra győzött, a látottak alapján teljesen megérdemelten.

Bundesliga, 6. forduló:
1. FC Köln - FC Schalke 04 1-0 (1-0)
gól:
Mohamad (43.)

szombat:
Werder Bremen - 1899 Hoffenheim 15.30
Hamburger SV - Borussia Mönchengaladbach 15.30
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 15.30
Hannover 96 - Bayern München 15.30
Hertha BSC - Energie Cottbus 15.30
VfL Bochum - Bayer Leverkusen 15.30

vasárnap:
Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 17
Karlsruhe - VfL Wolfsburg 17

Köln-Schalkéval indul a német fordulóhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20080926-milaninter-evertonliverpool-es-espanyolbarcelona-varosi-mrangadokat-rendeznek-a-hetvegen.html?pIdx=3