Vágólapra másolva!
Immár mind az öt topligában megkezdődtek a küzdelmek, hiszen a hét végén elrajtolt az olasz és a spanyol pontvadászat is, az európai kupaidény lényegi részének kezdetét pedig Szuperkupa döntője jelezte. Természetesen az imént felsorolt viadalok mindegyikéből akad futballista álomcsapatunkban, amelyben érdekes módon azért a Bundesliga focistái dominálnak.

Kapus:

Steve Mandanda (francia, Olympique Marseille): eredményes héten van túl a marseille-i együttes, hiszen a csapat sikeresen vette a BL-selejtezőt a Brann Bergen ellen, majd a Sochaux elleni, hét végi bajnokit is megnyerte. Utóbbi találkozón Mandanda egészen fantasztikusan védett, a L'Équipe-től kilences osztályzatot kapott.

Hátvédek:

Glen Johnson (angol, Portsmouth): a Pompey számára rosszul kezdődött a hét, de jól végződött. A csapat hétfőn kikapott ugyan a Manchester Unitedtől, de szombaton idegenben megverte az Evertont. A jobbhátvéd Johnson már a MU ellen sem játszott rosszul, de a második bajnokin kifejezetten remekelt, és még gólt is szerzett.

Bastian Reinhardt (német, Hamburg): a hamburgi együttes nyerni tudott ugyan a hét végén az Arminia Bielefeld elleni bajnokin, de a gólszerzésben a középhátvéd Reinhardtnak is ki kellett segítenie a támadókat. A bekk kétszer is eredményes volt, ráadásul ezt éppen korábbi egyesülete ellen tette.

Neven Subotic (amerikai, Borussia Dortmund): a szezon előtt sokan féltették a dortmundi együttest, hogy egy élvonalbeli rutinnal nem rendelkező, mindössze 20 esztendős középhátvédet igazol, de Subotic három forduló alatt bizonyította, hogy nagy fogás volt. A bekk a hét végén az Energie Cottbus ellen győztes gólt fejelt, és a hátsó alakzatot is kiválóan fogta össze.

Phillip Lahm (német, Bayern München): a bajoroknak óriási szükségük volt a győzelemre, hiszen az első két fordulóban csak két pontot szereztek a Bundesligában, és a Hertha ideális ellenfél volt a számukra. A müncheniek magabiztosan verték a berlinieket, és a balhátvéd Lahm kedvére törhetett előre, aminek eredménye egy látványos gól volt.

Középpályások:

Danny (portugál, Zenit Szankt-Petyerszburg): annál jobb bemutatkozásról valószínűleg még álmodni sem mert a portugál középpályás, mint hogy első mérkőzésén új csapatában, a Zenitben az európai Szuperkupa-döntőjén gólt szerez. Ráadásul Danny nem is akármilyen találatot ért el, hiszen a Manchester United teljes védelmét kicselezve volt eredményes.

Benoit Pedretti (francia, Auxerre): a gall középpályást pár éve még a legnagyobb francia reménységnek és Patrick Vieira utódjának tartották, aminek Pedretti végül nem felelt meg, de az Auxerre-ben azért alapembernek számít. A hét végén a Lorient ellen kifejezetten jól ment neki a játék, gólt is szerzett, és a L'Équipe-től nyolcas osztályzatot kapott.

Francesco Valiani (olasz, Bologna): a hét vége egyik legnagyobb meglepetése az újonc bolognai együttes idegenbeli győzelme volt az AC Milan ellen. A három pontot érő találatot a vendégek középpályása, Valiani érte el, akinek ez volt az első mérkőzése a Serie A-ban - ennél jobban nem is debütálhatott volna.

Shaun Wright-Phillips (angol, Manchester City): a balszélső pár éve csillagászati összegért igazolt a Chelsea-be, de a londoniaknál nem váltotta be a hozzá fűzött, kissé talán túlzott reményeket. Wright-Phillips most visszatért korábbi klubjához, a Manchester Cityhez, és első meccsén rögtön megmutatta, hogy mire képes: kétszer is bevette a Sunderland kapuját.

Csatárok:

Mario Gomez (német, Stuttgart): a sváb csapat játékerejét a múlt héten a magyar drukkerek is megismerhették, hiszen a stuttgartiak magától értetődő könnyedséggel győzték le az UEFA-kupában a Győri ETO-t. Gomez kétszer köszönt be a győrieknek, és a hét végi, Hannover elleni bajnokin is betalált.

Diego Forlán (uruguayi, Atlético Madrid): A fővárosi együttes 12 év után harcolta ki ismét a Bajnokok Ligájába való bejutást, és ehhez a selejtezőn a Schalkét kellett legyőznie. Forlán a gelsenkircheniek ellen egy gólt szerzett, majd a hét végi bajnokin az újonc Málaga ellen már kétszer is betalált.

www.infosport-focivilag.hu