Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága csütörtökön és pénteken Bordeaux-ban ülésezik, s többek között megvitatja a négy év múlva esedékes Európa-bajnokság körüli helyzetet is. Az el nem kezdődött stadionfelújítások, az infrastrukturális problémák, a szállás és közlekedés körüli bonyodalmak ugyanis egyelőre nem biztosítják azt, hogy a lengyelek és az ukránok képesek lennének megrendezni a 16 csapatos eseményt.

Az UEFA elnöke, Michel Platini július elején mindkét országba ellátogatott, s a bordeaux-i tanácskozásig adott ultimátumot a rendezőknek.

Sajtóértesülések szerint a vészforgatókönyv szerint Spanyolország, Olaszország és Németország lehet a beugró, de akadnak olyanok, akik a német-lengyel közös rendezést sem tartják elképzelhetetlennek.

Amennyiben Lengyelország és Ukrajna nem rendezi meg a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot, Németország nem ugrik be "helyettesnek" - közölte a német dpa hírügynökséggel Wolfgang Niersbach, a német szövetség főtitkára.

"Nem szerepel ilyen lépés a terveink között, egyértelműen támogatjuk a két társrendező országot" - jelentette ki Niersbach.

A franciaországi tanácskozáson téma lesz a 16 csapatos Eb-döntők 24 gárdára való bővítése, illetve a fogadási manipulációk elleni harc is, közölte William Gaillard, az európai szövetség kommunikációs igazgatója.

Lengyelország és Ukrajna tavaly április 18-án nyerte el a rendezési jogot a 2012-es Eb-re, a szintén kandidáló Olaszország és a közösen pályázó Horvátország és Magyarország előtt.