Vágólapra másolva!
A világbajnok Rivaldo otthagyja AEK Athén labdarúgócsapatát és az üzbég FC Bunjodkorba igazol - írta kedden a Soccernet. Rivaldo remek ajánlatott kapott, az athéniak elnöke bejelentette távozását.

A veterán brazil múlt héten beszélt Demis Nikolaidisszel, a görög klub elnökével, elmondta neki, hogy 'rendkívül jó ajánlatot' kapott, amire azonnal igent mondana.

Egy görög rádiónak nyilatkozva a 36 éves ex-barcelonás a napokban megerősítette: "Nehéz döntést kellett hoznom, de olyan ajánlatot kaptam, ami pályafutásom végén nagyon jól jön. Köszönöm az elnöknek és a szurkolóknak az AEK-nél töltött nagyszerű időket, de nekem és a családomnak is kedvez az új lehetőség."

"Nagyon jó tervezet, nem utasíthatom el. Szeretnék milliószor elnézést kérni, mert nagyon közel az átigazolási időszak vége, de így kellett döntenem" - folytatta Rivaldo.

A korábban PFC Kurivcsi néven szereplő ázsiai klub tavaly második lett a bajnokságban, idén pedig nagy nevek megszerzésével tör nagyobb sikerekre.

Nyár elején a Bunjodkor bejelentette Samuel Eto'o szerződtetését, amely a foci históriájának legmeglepőbb igazolása lett volna - csakhogy nem jött össze, a kameruni klasszis azóta is Barcelonában kergeti a labdát.

Rivaldo távozásának híre előtt három nappal Nikolaidisz elnök bejelentette: szezon végén lemond pozíciójáról. Az AEK egykori csatára vezette a klub irányítását 2004-ben átvevő konzorciumut, de az utóbbi időkben a szurkolók már nem támogatták őket.

Rivaldo elmondása szerint távozásának nincs köze Nikolaidisz elhatározásához. A népharagot pedig alighanem a sárga-feketék Omonia Nicosiától elszenvedett versége váltotta ki: a ciprusi együttes 1-0-ra nyert az UEFA-kupa első fordulójában.