Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága szurkolói botrányos viselkedése miatt 25 ezer euró befizetésére kötelezte a Sturm Grazot a Budapest Honvéddal a Bozsik Stadionban vívott Intertotó-kupa-visszavágón történtek miatt, ugyanakkor a magyar klubot is megbüntette.

A kispestieknek a következő hazai európai kupameccsüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük, további egy zártkapus találkozóra szóló büntetést pedig öt év próbaidőre felfüggesztve szabtak ki a Honvédra. Az indoklás szerint a magyar együttes szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak és egy rasszista feliratot tartalmazó transzparenst feszítettek ki a lelátón.

A július 26-án a Bozsik Stadionban rendezett mérkőzést az osztrákok nyerték 2-1-re, a Sturm szurkolói azonban az első félidőben petárdákat dobtak be a pályára és székekkel dobálták meg a megfékezésükre érkező biztonságiakat és rendőröket. Később az osztrák egyesület indokolatlanul brutálisnak ítélte meg a rendfenntartók fellépését és panaszt tett az UEFA-nál.

Az európai szövetség viszont arra az osztrák klubot, hogy a lelátón okozott kárt térítse meg és 5600 eurót fizessen a kispestieknek.A Sturm hivatalos közleményben reagált a döntésre: "az egyesület megvárja a határozat írásos indoklását és utána benyújtja fellebbezését".

Az UEFA elsőfokú döntései ellen az érintettek az írásos határozat kézhezvételétől számított három napon belül nyújthatnak be fellebbezést.

George F. Hemingwayt, a Honvéd tulajdonosát nem sikerült elérni.