Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája selejtezőjében már a második fordulóra került sor, amelyben nevesebb klubok is pályára léptek, és a meglepetések sem maradtak el - ennek köszönhetően az FBK Kaunas, a BATE Boriszov vagy az Anorthoszisz Famaguszta is képviselteti magát álomcsapatunkban. A világválogatottba ezúttal három kontinensről is került be focista, ami szintén ritkaságnak számít.

Kapus:
Amir Abdulhamid (egyiptomi, Al-Ahli): A Fáraók az Afrikai Bajnokok Ligája csoportkörében az elefántcsontparti ASEC Abidjanhoz látogattak, és csak kapusuknak köszönhették, hogy ponttal térhettek haza. Abdulhamid bravúros védések egész sorozatát mutatta be, őrületbe kergetve a hazai támadókat.

Hátvédek:
Daniel Alcántar (mexikói, UAG): A közép-amerikai országban is megkezdődött a bajnokság, és az első játéknapon rögtön derbit rendeztek a két guadalajarai együttes között. A városi rangadót az egyetemi csapat, az UAG nyerte meg, mégpedig a hátvéd Alcántar góljának köszönhetően.

Amir Nussbaum (izraeli, Ironi Kiryat Shmona): Az első meccsen a hazai pályán elért döntetlent követően nem a szentföldi csapat számított az esélyesnek az UEFA-kupában a Mogren Budva ellen, de az izraeliek a visszavágón idegenben is nyerni tudtak. A védelem tengelyében Nussbaum hibátlanul látta el a dolgát, és még gólt is fejelt.

Pascal Mendy (szenegáli, FBK Kaunas): A litván gárda remek eredményt ért el a BL selejtezőjében, hiszen idegenben játszott gól nélküli döntetlent a skót Rangers FC ellen. A védelemnek természetesen sok dolga volt, de a hátsó alakzat a szenegáli Mendy vezérletével remekül állt a lábán.

Jirí Kladrubsky (cseh, Sparta Praha): A prágaiak a finn Tampere United otthonában szerepeltek a BL selejtezőjében, és sikerült is érvényesíteniük a papírformát, elvégre Finnországban is nyerni tudtak. A mérkőzés egyetlen találatát a csapat balhátvédje, Kladrubsky szerezte, akik sokak szerint hamarosan a cseh válogatottban is alapemberré válhat.

Középpályások:
Pavel Nehajcsik (fehérorosz, BATE Boriszov): Az RSC Anderlecht hívei aligha gondolták, hogy a BL selejtezőjében hazai pályán fognak kikapni a fehérorosz bajnoktól, de a BATE hatalmas meglepetést okozva 2-1-re nyerni tudott Brüsszelben. A vendégek legjobbja a középpályás Nehajcsik volt, aki előbb kiharcolt egy tizenegyest, majd maga szerezte a győztes találatot.

Nicolai Stokholm (dán, Viking Stavanger): A norvég klub egygólos hátrányban kezdte a litván Vetra Rudiskes elleni visszavágót az UEFA-kupában, de a hazai 2-0-s győzelemnek köszönhetően kivívta a továbbjutást. A mérkőzés hőse a csapatkapitány Stokholm volt, hiszen ő szerezte mind a két gólt.

Sebastian Szalachowski (lengyel, Legia Warszawa): A varsói együttes az első meccsen otthon csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes az FK Gomel ellen, a visszavágón pedig hátrányba került, de innen is sikerült fordítania. Ebben nagy szerepe volt a csereként beállt középpályásnak, aki két góllal vette ki a részét a 4-1-es diadalból.

Aviram Baruchyan (izraeli, Beitar Jerusalem): A jeruzsálemi gárda a BL selejtezőjében a Wisla Kraków ellen játszott, és a párviadal szoros küzdelmet ígért. Az első meccs ennek megfelelően is alakult, de az izraeliek végül előnyt szereztek a visszavágóra, köszönhetően Baruchyannak, hiszen a középpályás kétszer is betalált.

Csatárok:
Lukasz Sosin (lengyel, Anorthoszisz Famaguszta): A BL selejtezőjének egyik legnagyobb meglepetése az volt, hogy a ciprusi bajnokcsapat háromgólos előnyt szerzett hazai pályán az FK Austria Wien ellen. A famagusztai együttes 3-0-ra nyert az osztrákok ellen, és a gólok közül a csapat lengyel támadója kettőt vágott.

Dimitriosz Szalpingidisz (görög, Panathinaikosz): A görög csapat érvényesítette a papírformát a grúz Dinamo Tbiliszi ellen a BL selejtezőjében, és az első mérkőzésen otthon 3-0-ra nyerni tudott. A diadalból a csapat Eb-n is látott csatára is alaposan kivette a részét, hiszen kétszer is bevette az ellenfél hálóját.

www.infosport-focivilag.hu