Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Elrajtolt az első topliga a 2008-2009-es idényben, és a francia pontvadászat nyitófordulójában nyújtott teljesítményük alapján három labdarúgó is bekerült e heti álomcsapatunkba. Négy játékos a Bajnokok Ligája selejtezőjében mutatott produkciójával verekedte be magát a gárdába, és ketten a Sudamericana-kupában játszottak olyan jól, hogy beválogattuk őket.

Kapus:
Stéphane Ruffier (francia, AS Monaco): A nagyhercegség csapatát a Ligue 1 rajtja előtt sokan "lesajnálták", hiszen a klub nem nagyon tudott erősíteni a nyáron, de a gárda győzelemmel rajtolt a bajnokságban, mégpedig a Paris-SG ellen. Ehhez persze kellett az is, hogy az együttes kapusa, Ruffier bravúrosan védjen - teljesítményét a L'Équipe hetes osztályzattal honorálta.

Hátvédek:
Nerijus Radzius (litván, FBK Kaunas):
A sorsolás pillanatában kevesen gondolták volna, hogy a litván bajnok kiverheti a skót Rangers FC-t, ám a kaunasiaknak sikerült a bravúr. A hazai pályán elért 2-1-es győzelemhez a jobbhátvéd Radzius egy bődületes szabadrúgásgóllal járult hozzá.

Júnior Díaz (Costa Rica-i, Wisla Kraków): A lengyel bajnokcsapat egygólos hátrányból kezdte meg a Beitar Jerusalem elleni visszavágót a BL selejtezőjében, de végül magabiztos győzelmet aratott az izraeliek ellen, majd a bajnokságban is győzelemmel rajtolt. A krakkóiak egyik meccsen sem kaptak gólt, ami a védelmet dicséri, ráadásul Díaz a Beitar ellen még gólt is szerzett.

Oguchi Onyewu (amerikai, Standard Liege): Az RSC Anderlecht azok után, hogy kiesett a BL selejtezőjében, a belga Szuperkupában is kikapott, mégpedig a Standard Liege ellen. A bajnokcsapat góljai közül kettőt is a hórihorgas termetű amerikai középhátvéd, Oguchi ért el, aki pályafutása során először tudott duplázni.

Marcelo (Brazília): A selecao két csoportmérkőzés után már biztos továbbjutónak érezheti magát az olimpián, a brazilok Belgium ellen nyögvenyelősen, Új-Zéland ellen pedig magabiztosan nyertek. A balhátvéd Marcelo mind a két meccsen csapata egyik legjobbja volt, a Kivik ellen gólpasszt is adott.

Középpályások:
Ivan Ergic (szerb, FC Basel):
Húsz perccel a lefújás előtt a svájciak nem álltak valami jól a BL selejtezőjében az IFK Göteborg ellen, hiszen a svédek Bázelben is vezettek 2-1-re. A helvét gárda azonban Ergics vezérletével fantasztikus hajrát nyitott, és a szerb középpályás két góljának is köszönhetően fordítani tudott, amivel tovább is jutott a párviadalból.

Mauricio Donoso (chilei, Deportivo Quito): Az ecuadori együttes a Sudamericana-kupában az Universitario Lima ellen hazai pályán szerepelt, és sikerült is nyernie 2-1-re. A győzelem fő letéteményese a chilei középpályás, Donoso volt, aki az idén érkezett a klubhoz - és az Universitario ellen kétszer is betalált.

Yoann Gourcuff (francia, Girondins Bordeaux): Győzelemmel kezdte a Ligue 1 küzdelmeit az előző szezon ezüstérmese, de a Girondins alaposan megizzadt a három pontért az SM Caen ellen. A fordulatot az AC Milantól kölcsönkapott középpályás egyenlítő találata jelentette, és Gourcuff teljesítményéről mindent elárul, hogy a L'Équipe nyolcas osztályzatot adott neki.

Jean-Michel Lesage (francia, Le Havre AC): A kikötőváros együttese újoncként szerepel a francia élvonalban, és a szezonrajt a lehető legjobban sikerült a számára, hiszen az első fordulóban 1-0-ra legyőzte az OGC Nice-t. A mindent eldöntő találatot a balszélső Lesage szerezte, aki a L'Équipe osztályzatai alapján a mezőny legjobbja volt.

Csatárok:
Semih Sentürk (török, Fenerbahce SK):
Négy gólt rúgni egy nemzetközi kupamérkőzésen mindenképpen nagy bravúrnak számít, így aztán a Fenerbahce Eb-n is látott támadója is maximálisan elégedett lehet magával. Semih legnagyobb bánatunkra az MTK Budapest ellen rúgott egy mesternégyest a Szusza Ferenc stadionban.

Julio Gutiérrez (chilei, Universidad Católica): A chilei együttes az első mérkőzésen kétgólos hátrányt szedett össze a Sudamericana-kupában az uruguayi River Plate ellen, de a második mérkőzésen sikerült 4-0-ra nyernie, és így továbbjutott a sorozatban. Mindez nagy részben volt köszönhető Gutiérreznek, elvégre a támadó mesterhármast vágott.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről