Vágólapra másolva!
Lassan beindul a nagyüzem az európai labdarúgásban: ugyan még mindig tart az olimpia (az ötkarikás játékokról ezúttal ketten kerültek be álomcsapatunkba), de már három topliga is zajlik, és a Bajnokok Ligája selejtezőjében is pályára lépett néhány nagyágyú. Mindez a világválogatott összeállításában is látszik, hiszen akad focista a Chelsea-ből, a Liverpool FC-ből és a Juventus FC-ből is.

Kapus:

José Manuel Reina (spanyol, Liverpool FC): A Vörösök kissé nyögvenyelősen kezdték az idényt, a bajnokág első fordulójában "csak" 1-0-ra nyertek Sunderlandben, a BL selejtezőjében pedig 0-0-ra végeztek a Standard Liege otthonában. Utóbbi meccsen Reinának még tizenegyest is kellett védenie.

Hátvédek:

Gretar Steinsson (izlandi, Bolton Wanderers): A boltoni gárdát sokan kiesőjelöltként tartják számon, ám a Wanderers a bajnoki nyitányon begyűjtötte a három pontot. Nem kis részben az izlandi jobbhátvédnek köszönhetően, aki az első félidőben egy parádés gólt szerzett, az oldalvonal mellől lőtt a hosszú sarokba.

Vlagyimir Rzsevszkij (fehérorosz, BATE Boriszov): Tovább folytatódott a fehérorosz bajnokcsapat menetelése a BL selejtezőjében, hiszen a gárda hatalmas meglepetésre idegenben nyert a Levszki Szófia ellen. A BATE védelme minden bolgár próbálkozást hárított, a győztes gólt pedig a csapat középhátvédje szerezte.

Marcelo Bordon (brazil, FC Schalke 04): A gelsenkircheniek szezonrajtjára nem lehet panasz, hiszen a Schalke a BL selejtezőjében legyőzte az Atlético Madridot, és a Bundesligában is győzelemmel nyitott. A Királykékek egyik mérkőzésen sem kaptak gólt, Bordon pedig a bajnokin a Hannover '96 ellen maga is betalált.

Marcelo (Brazília): A selecao egyelőre jó úton halad afelé, hogy megszerezze az ország labdarúgásának első olimpiai aranyérmét. A brazil csapat az ötkarikás játékokon eddig még gólt sem kapott, és a Real Madrid balhátvédje továbbra is a gárda legjobbjai közé tartozik, a Kamerun elleni negyeddöntőben a hosszabbításban fontos gólt szerzett.

Középpályások:

Mauro Germán Camoranesi (olasz, Juventus FC): A torinóiak kétéves kihagyás után szinte biztosan visszatérnek a BL-be, hiszen a selejtező első mérkőzésén magabiztosan verték az Artmedia Petrzalkát. Az első gólt Camoranesi szerezte, aki további két találatnál az előkészítő szerepkört töltötte be.

Moussa Dembele (Belgium): Emberfeletti tettet hajtott végre a belga csapat az olimpián, hiszen előbb két legjobbja nélkül kellett nyernie a házigazda Kína ellen, majd majdnem a teljes meccset emberhátrányban futballozva verte ki Olaszországot. Dembele mind a két összecsapáson betalált, az olaszok ellen két gólt is szerzett.

Deco (portugál, Chelsea FC): A középpályás bemutatkozása jobban nem is sikerülhetett volna új egyesületében. A volt barcelonai focista természetesen a kezdő tizenegyben kapott helyet a bajnoki nyitányon a Portsmouth FC ellen, és fantasztikusan játszott, a 4-0-s diadalból egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

Modibo Maiga (mali, Le Mans UC): A kikötőváros együttese a nyáron több kulcsemberét is elveszítette, és Franciaországban biztos kiesőjelöltként könyvelték el, amihez a Lille OSC elleni, hét végi győzelem nem nagyon illik. A mérkőzésen Maiga volt a főhős a maga két góljával, amit a L'Équipe nyolcas osztályzattal jutalmazott.

Csatárok:

Gabriel Agbonlahor (angol, Aston Villa): Alighanem élete legjobb hetén van túl a birminghamiek csatára, aki a hét közben gólt szerzett az UEFA-kupában az izlandi FH Hafnarfjördur ellen, majd egy évvel meghosszabbított szerződését klubjával, vasárnap pedig mesterhármast vágott a Premier League-ben a Manchester Citynek.

Vedad Ibisevic (bosnyák, TSG Hoffenheim): A Bundesliga újonca az élvonalban is folytatta menetelését, hiszen egy forduló után a Hoffenheim áll a német bajnokság élén. Ez annak köszönhető, hogy a nyitónapon 3-0-ra verte az Energie Cottbust, és Ibisevic ehhez két góllal, valamint egy gólpasszal járult hozzá

www.infosport-focivilag.hu