Vágólapra másolva!
Dick Advocaat, az FC Zenit vezetőedzője szerint csak abban az esetben engedik el Andrej Arsavint, ha lesz olyan klub, amelyik hajlandó 30 millió eurót fizetni érte. Az játékos menedzsere ugyanakkor elmondta, az érdeklődők legfeljebb 20 milliót adnának az irányítóért, aki José Mourinho szerint nem képes egyenletesen jó teljesítményt nyújtani.

Az UEFA-kupa-győztes Zenit vezetőedzője addig nem játszatja a csapat legnagyobb sztárját, amíg végérvényesen el nem dönti, hogy hol szeretné folytatni pályafutását. Erre tizenkét nap gondolkodási időt kapott Arsavin, de a döntés nem egészen az ő kezében van. A játékos ugyanis már az Európa-bajnokság alatt bejelentette, hogy szíve szerint a Barcelonába igazolna, a Zenit azonban hétfő este berekesztette a tárgyalásokat a katalán klubbal. "Nem voltak hajlandóak emelni az ajánlatukon, mi pedig 15 millió euróért nem adjuk" - áll a Zenit közleményében.

Arsavin azon nyomban reagált a fejleményekre. "Nagyon sajnálom, hogy megrekedtek a tárgyalások. Úgy látszik, hogy az Eb-n nyújtott jó játékom kevés Nyugat-Európában. Külföldön szeretném folytatni pályafutásomat, ahogy ezt az Eb előtt is kijelentettem, de klubomat is megértem. Bízom benne, hogy lesz olyan ajánlat, amely mindenkinek megfelel."

Ha lesz is ilyen, az minden bizonnyal nem az Intertől érkezik majd, az olasz bajnok vezetőedzője, José Mourinho ugyanis az angol Daily Mail kérdésére válaszolva nem túl hízelgő véleményt fogalmazott meg Arsavinról. "Még nem Európa-klasszis labdarúgó. Nagyon jól játszott Svédország és Hollandia ellen, de az elődöntőben a spanyol védőkkel már nem tudott mit kezdeni, így az egész meccsen láthatatlan volt. Nekem olyan játékosokra van szükségem, akik egész évben jó teljesítményt tudnak nyújtani, nem csak egy-egy találkozó erejéig" - mondta a portugál sztáredző.