Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli Atalantánál folytatja pályafutását Garics György, az osztrákok magyar származású labdarúgója.

A 24 éves, szombathelyi születésű hátvédet klubja, az SSC Napoli egy idényre adta kölcsön a legutóbbi bajnokságban kilencedik bergamóiaknak.

A 14-szeres válogatott Garics két csoportmeccsen szerepelt a vasárnap befejeződött Eb-n.

Az FC Barcelona kedden mutatta be legújabb szerzeményét, a brazil Daniel Alvest, akit a Sevillától igazol le. A 25 éves védő sajtótájékoztatón búcsúzott el a sevillaiaktól:

"Mindent köszönök a klubnak. Kisfiúként érkeztem ide és férfiként távozom. Soha nem fogom elfelejteni a Sanchez Pizjuan-stadiont, és remélem, egyszer még visszatérek."

A 16-szoros válogatott játékosért 29,5 millió eurót fizet a Barcelona, ezzel saját posztján a világ legdrágább futballistája lesz. Alves - aki két UEFA-kupát, egy spanyol és egy európai Szuperkupát, valamint Király Kupát nyert a Sevillával - este részt vesz a szokásos orvosi vizsgálatokon, majd ünnepélyes keretek között aláírja szerződését új csapatával.

Az Atlético Madrid leigazolta Tomas Ujfalusit, a Fiorentina cseh válogatott labdarúgóját. A 30 éves védő hároméves szerződést kötött a madridi klubbal.

Az Atléticonál - amely a negyedik helyen végzett a Primera Divisiónban, ezzel a Bajnokok Ligájában indulhat - így megújul a belső védelem, hiszen Ujfalusi mellett a holland válogatott erőssége, John Heitinga is a spanyol alakulatot választotta.