Vágólapra másolva!
Dimitar Berbatov pótlására érkezhet a Tottenhamhez az orosz Andrej Arsavin, mert a londoni klub elfogadta a Manchester United ajánlatát, amely 28 millió fontért megveszi a bolgár válogatott csatárát - írja az angol Evening Standard.

A 27 éves Berbatov már egy ideje hangoztatja, hogy el akarja hagyni a White Hart Lane-t. Úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy egy olyan csapatban folytassa pályafutását, amely nemzetközi sorozatok végső sikerére is eséllyel pályázik.

"Dimitar Spanyolországban szeretné folytatni pályafutását, Barcelonában vagy a Real Madridban. Úgy érzi, hogy a spanyol életstílus közelebb áll hozzá, ezért angol lehetőségekkel nem számol" - nyilatkozta a bolgár labdarúgó egyik közeli barátja.

Ennek ellenére úgy tűnik, Berbatov marad Angliában, a Manchester ugyanis olyan ajánlatot tett a Spurs vezetői elé, amellyel sikerült megpuhítani az addig makacsnak bizonyuló elöljárókat. Sir Alex Ferguson első ajánlata 20 millió font volt, ezt emelte meg néhány nappal később 25 millióra, de Juande Ramos még erre sem bólintott rá.

Az angol lap állítása szerint a 28 millió fontos rekordárra már nem mondtak nemet Londonban és az üzletet néhány napon belül meg fogják kötni. A Tottenham elnöke, David Levy szerint az üzlet csak Berbatov makacssága miatt eshet kútba.

A Tottenham edzője már kész tényként könyveli el, hogy elveszíti egyik legjobb játékosát. Berbatov pótlására már ki is szemelte az orosz Andrej Arsavint az orosz FC Zenitből és a paraguayi Roque Santa Cruzt az angol Blackburn Roversből. Úgy véli, hogy a Manchestertől kapott pénzből meg lehetne venni a két klasszist, és ezáltal neki is több variációja lenne a csapat taktikáját illetően.