Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapata megpróbálja majd megszerezni David Villát, amennyiben nem sikerül leigazolnia Cristiano Ronaldót.

Spanyol lapinformációk szerint a Manchester United portugál támadójának szerződtetési terve egyelőre holtpontra jutott, legalábbis nem állnak jobban a dolgok, mint pár hete, Bernd Schuster, a fővárosi alakulat vezetőedzője ugyanakkor türelmetlen, sürgeti megfelelő támadó, illetve középpályás megszerzését.

Az elmúlt időszakban a hamburgi holland Rafael van der Vaart, valamint az Arsenalban játszó spanyol Cesc Fabregas neve merült fel, legutóbb pedig Villáé. Az As című lap szerint az ő átcsábításának van realitása, már csak azért is, mert klubja, az FC Valencia anyagi gondokkal küzd, márpedig az Európa-bajnokság gólkirályának árát 40 millió euróra becsülik.

Ugyanakkor Villa madridi szerepvállalása egyelőre nincs napirenden, Vicente Soriano, a Valencia új elnöke ugyanis kijelentette nem adja el a támadót, s ha mégis megváltoztatná álláspontját, még mindig ott lenne az FC Barcelona is, amely szintén szívesen alkalmazná Villát.

Az elsőszámú jelöltért, Cristiano Ronaldóért egyébként akár 85 millió eurót is kifizetne a Real Madrid, a spanyol lapok azonban az utóbbi napokban már korántsem olyan határozottak az ügy sikerét illetően, mint korábban voltak.

A Manchester Unitedhez kapcsolodó hír, hogy a klub szerződteti Carlos Tevezt, mégpedig brit rekordot jelentő 32 millió fontért.

A 24 éves argentin válogatott, aki tavaly két évre kölcsönbe érkezett az MU-hoz a West Ham Unitedtől, rövidesen aláírja szerződését.

David Gill, a Manchester United igazgatója a Dél-afrikai Köztársaságban - ott edzőtáborozik a csapat - újságoknak úgy nyilatkozott: Tevezt hosszú távra csapattagnak tekintik. "Elégedettek voltunk az első idényben nyújtott teljesítményével. Jó korban van, remek játékos, továbbra is a csapatban szeretnénk tudni. Tisztában vagyunk azzal, mit kell tennünk, mennyit kell fizetnünk" - mondta.

Tevez az elmúlt szezonban 39 alkalommal lépett pályára és 19 gólt szerzett. A 32 millió fontra becsült átigazolási díja rekord lenne a szigetországban, korábban Andrij Sevcsenkóért fizettek a legtöbbet: a Chelsea utalt 30,8 milliót az AC Milannak az ukrán támadóért.