Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokság után sem telt eseménytelenül a hét a nemzetközi labdarúgásban: Dél-Amerikában eldőlt a Libertadores-kupa sorsa, az öreg kontinensen pedig már a második fordulót rendezték az UEFA-Intertotó-kupában. Álomcsapatunkba elsősorban ebből a két sorozatból válogattunk, de azért egy-egy játékos bekerült az orosz és a brazil pontvadászatból is.

Kapus
José Cevallos (ecuadori, LDU Quito): A fővárosi egyesület az ecuadori klubfutball legnagyobb sikerét hajtotta végre azzal, hogy elhódította a Libertadores-kupát, és ebben Cevallosnak döntő érdemei voltak. A veterán portás ugyanis a Fluminense elleni tizenegyespárbajban három büntetőt is hárított.

Hátvédek
Leonardo Moura (brazil, Flamengo): A riói együttes szurkolóinak dupla okuk volt az örömre a múlt héten. Egyrészt a városi rivális Fluminense elbukta a Libertadores-kupát, másrészt a Fla 3-0-ra megnyerte az aktuális bajnokiját. Az áldozat a Náutico volt, az első találatot a jobbhátvéd Leonardo Moura szerezte.

Alejandro Lago (uruguayi, Rosenborg BK): A norvég egyesület ezúttal csak az UEFA-Intertotó-kupában indul, ott viszont meglehetősen jól szerepel, a hét végén idegenben is nyerni tudott a litván Ekranas Panevezys ellen. A diadalból az uruguayi középhátvéd, Lago góllal vette ki a részét.

Ferdinand Feldhofer (osztrák, Sturm Graz): A szebb napokat is látott grazi egyesület az Intertotó-kupában a fehérorosz Sahtar Szoligorszk ellen lépett pályára, és otthon kétgólos előnyt szerzett. Feldhofer nem csak a védelemben tett ki magáért, hanem az ellenfél kapuja előtt is, hiszen ő szerezte a Sturm egyik találatát.

Chris Sörensen (dán, Odense BK): Elképzelhető, hogy az odensei balhátvédet a vb-selejtezők során a dán válogatottban a magyar csapat ellen is láthatjuk majd, hiszen a focista már felhúzhatta a címeres mezt. Ha pedig továbbra is olyan remek formában focizik, mint a hét végén az Intertotó-kupában a máltai Hibernian FC ellen (még gólt is szerzett), akkor alighanem megint meghívót kap majd a válogatottba.

Középpályások
Szenad Lulic (bosnyák, Grasshopper-Club): A fiatal középpályás ennél jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott: a zürichi egyesület a nyáron vette meg Lulicot a Bellinzonától, és a bosnyák futballista első tétmérkőzésén rögtön duplázni tudott az Intertotó-kupában az albán Besa Kavaje ellen.

Thiago Neves (brazil, Fluminense): Alighanem ritkán fordul elő, hogy egy focista mesterhármast rúgjon egy nemzetközi kupadöntőn, és mégis csalódottan fejezze be a találkozót, Thiago Nevessel azonban éppen ez fordult elő. A focista háromszor vette be az LDU Quito kapuját a Libertadores-kupa fináléjának visszavágóján, de ez is csak a büntetőpárbajhoz volt elég, ahol csapata kikapott - és egy tizenegyest ő is kihagyott.

Andrij Tyimoscsuk (ukrán, Zenit Szankt-Petyerszburg): Az Európa-bajnokság miatti szünet után a hét végén folytatódott az orosz bajnokság, és a címvédő Zenit egy magabiztos győzelemmel kezdte meg a felzárkózást az élmezőnyhöz. A szentpéterváriak 5-1-re verték a Tom Tomszkot, és még a védekező középpályás Tyimoscsuk is kettőt vállalt a találatok közül.

Ivica Franciskovic (szerb, FK Grbalj): A név ismerős lehet a magyar szurkolók számára is, hiszen a szerb középpályás korábban megfordult a ZTE-ben is - jelenleg pedig a montenegrói FK Grbaljban kergeti a labdát. A hét végén pedig az Intertotó-kupában két gólt vágott a török Sivasspor ellen.

Csatárok
Mehmet Yildiz (török, Sivasspor): A török egyesület története során először léphetett ki a nemzetközi porondra, és az Intertotó-kupában biztató eredményt ért el idegenben a montenegrói FK Grbalj ellen. A 2-2-es döntetlenhez a legtöbbet Yildiz tette hozzá, a támadó szerezte ugyanis csapata mindkét találatát.

Dmitrij Kiricsenko (orosz, Szaturn Ramenszkoje): Sejteni lehetett, hogy az orosz együttes számára a luxemburgi Etzella Ettelbruck nem lesz komoly ellenfél az Intertotó-kupában, de arra alighanem még a Szaturn-rajongók sem számítottak, hogy csapatok 7-0-ra nyer. Különösen Kiricsenko volt elemében, elvégre négy gólt vágott - kicsit kárpótolva magát azért, mert nem került be az orosz Eb-keretbe.

www.infosport-focivilag.hu