Vágólapra másolva!
Az isztambuli labdarúgóklub, a Fenerbache értéke átlépte a 2 milliárd dollárt, ezzel az összeggel megelőzte az eddigi 1,8 milliárddal listavezető angol Manchester Unitedet - írja a sabah.com.tr.

A Forbes magazin áprilisi számában, amelyben összeállította a 25 leggazdagabb labdarúgóklub listáját, még nem volt ott a török csapat. Az eltelt három hónapban azonban volt olyan nap a török tőzsdén, amikor 13,6 százalékot emelkedett a Fenerbache papírjainak értéke, le is állították egy időre a kereskedést. Az utóbbi egy hónapban 83 és fél, éves szinten pedig 355 százalékkal nőtt a csapat értéke.

"Nem tudjuk az okát ennek a hatalmas növekedésnek. Tudomásunk szerint nem kötöttek új szponzorok szerződést a klubbal, így arra gyanakszunk, hogy pénzügyi manipulációk állnak a hihetetlen emelkedés hátterében" - áll a tőzsde közleményében.

Az újság beszámolója szerint a harmadik helyen a spanyol Real Madrid áll 1,285 milliárd dolláros értékkel, őt követi az angol Chelsea, amelynek piaci értéke 764 millió dollár.

A lap beszámolója szerint a többi nevesebb török csapat együttesen nem éri el a Fenerbache értékének harmadát. A török lista második helyén a Trabzonspor áll 318 millió dollárral. A Kanárik (ez a csapat beceneve Törökországban) legnagyobb hazai riválisa, a Galatasaray csak a harmadik a rangsorban 229 millióval, míg a negyedik pozícióban a Besiktas tanyázik 86 milliós értékkel.