Vágólapra másolva!
A haiti válogatott támadó Abel Thermeus és a szlovákiai magyar középpályás, Czanik Károly is aláírt az UEFA-kupa-induló DVSC-TEVA labdarúgócsapatához. Mindkét futballistával négy évre szóló megállapodást kötött a hajdúsági klub. A 25 éves Thermeus legutóbb a spanyol Levante B csapatában szerepelt, a 23 esztendős Czanik az NB II-es Integrál-DAC együttesétől érkezik.

A francia-haiti csatár, Abel Thermeus nem ismeretlen a szurkolók előtt, hiszen tavasszal két hétig már a Debrecen csapatával készült. Az 1983. január 19-én született futballista Monacóban nevelkedett, innen igazolta le 2004-ben a Créteil, majd két évvel később a Levante B csapatába igazolt. Idén többször szerepelt a haiti válogatottban.

A magyar nemzetiségű, de szlovák állampolgár Czanik Károly 1984. szeptember 13-án született, a 178 centi magas játékos, korábban megfordult Dunaszerdahelyen, a pozsonyi Interben és a KFC Komarno csapatában. Ács és Tata érintésével 2004-ben került az ETO-hoz. A győriek egy év után kölcsönadták az Integrál DAC-nak, de fél évvel később vissza is rendelték.

Tavaly nyáron végleg szakított a Rába-partiakkal, felbontotta négy évre szóló szerződését és visszatért az Integrálba. Nagyon jó idényt tudhat maga mögött, 27 mérkőzésen lépett pályára, 7 gólt rúgott és 17(!) gólpasszt adott.

A Debrecen korábban már szerződtette Varga Zoltánt (REAC) és Kardos Norbertet (Tisza Volán-Szeged) is.