Vágólapra másolva!
Lehetséges, nem Gera Zoltán, illetve Fülöp Márton alkotja a magyar kontingenst az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában. Lapértesülések szerint ugyanis az osztályozón feljutott Hull City egyik kiszemeltje Halmosi Péter, a Plymouth válogatott középpályása.

Angol lapértesülések szerint a Hull City tárgyalásokat kezdeményezett a másodosztályú Plymouth csapatával Halmosi Péter szerződtetéséről.

A BBC érdeklődésére Phil Brown, a Hill menedzsere megerősítette az információt, azt viszont nem kommentálta, hogy a klubnak valóban megérne-e kétmillió fontot a játékos kivásárlása. A helyi Herald Sport viszont úgy értesült, a Plymouth 2,5 millió font alatt szóba sem áll az érdeklődőkkel, Halmosi szerződése ugyanis 2010-ig érvényes.

A 28 éves középpályás 2007 januárjában érkezett a klubhoz kölcsönbe Debrecenből, májusban azonban a Plymouth 400 ezer fontért megvásárolva hároméves szerződést kötött vele. A labdarúgó Tímár Krisztián mellett nemcsak a legjobb játékossá nőtte ki magát, de az elmúl évadban 9 gólt is szerzett a Championshipben.

Az már biztos, hogy Gera Zoltán (Fulham) személyében lesz magyar labdarúgó a Premiership 2008-2009-es szezonjában, s egyelőre Fülöp Márton is arra készül, hogy az élvonalban védhet. A Sunderland válogatott hálóőrének ugyan nem biztos a helye, de már bejelentkezett érte a szintén újonc Stoke City, amely lecsúszott a birminghami Maik Taylorról.